Connect with us

Prenumerera

Bloggar

Osannolikheternas afton

En mastig hockeyafton är till ända och jag ska försöka mig på att summera det här. Det kommer inte att bli någon lätt uppgift för det känns som om det här var den mest händelserika omgången den här säsongen.

Vi börjar med det roligaste den här omgången hade att bjuda på. Tyringe VANN! Normalt brukar man inte hänga upp sig på något specifikt lag när man försöker hänga med i vad som händer i 46 klubbar samtidigt, men i Tyringes fall har det varit annorlunda. Att säga att man tyckt synd om laget är inte att vara rättvis, men nog har man funderat lite kring hur man skulle lösa det i Tyringe.

Lösningen blev som bekant att sparka Blomqvist. Det verkar ha varit en lyckospark för Tyringe för idag agerade man onekligen annorlunda mot Hanhals.

Att göra intervjuer efter match är bland det mest intetsägande som finns. Det spelar ingen roll om det är Hockeyallsvenskan, SHL eller SDHL. Efter match får man sällan en objektiv skildring av spelare och ledare, men jag måste erkänna att det var kul att snacka med Joakim Andersson i Tyringe. Sansad glädje var ordet.

___

Nybro vinner. Andra matchen i rad för Tranås Victor Johnson som han släpper en från förlängda mållinjen. Jag kan inget om målvaktsspel så jag vet inte riktigt om han ska ha den eller inte. Men precis som mot Borås så tar den i axeln och sen in.

Det mest osannolika var att Nybro sköt två mål på två skott i första perioden. Alltså totalt. I samma kategori, det osannolika, när Simon Hanssons skickar en hård passning i blindo som går in i eget mål. Det händer ju inte heller. Att dessa två saker händer i en och samma match, vad är oddsen på det?

Nu blir det åtminstone en renodlad seriefinal på söndag. Troja mot Nybro. Man kan tycka att det inte spelar någon roll i omgång åtta, men det gör det. Jag tror inte att varken Nybro eller Troja kommer släppa säkrskilt många matcher den här hösten, det laget som kan få greppet nu kör sig själv en väldigt tjänst.

Förresten, Nybro hade 1465 personer på matchen. På sina andra hemmamatcher har man haft 1445, 1345 och 1403. Är det något lag som slår det snittet? Jag tror att Troja ligger i paritet med Nybro. Hur som helst, imponerande.

___

På tal om Troja, de vinner igen. 2-9 mot Borås sätter en tydlig stämpel på att matchen mot Halmstad inte kommer upprepas. När moståndarnas båda målvakter ligger strax under 80 i räddningsprocent, då har man varit rätt hyfsad offensivt.

Vimmerby åker på kalasdäng mot Kallinge (2-7), och den interna målligan toppas av en back. Då vet man att man har en offensivt skicklig back. Och underpresterande forwards, åtminstone en hel del av dem. Vad ska hända där? Samtidigt lämnar Alexander Andersson truppen. Kris? Kaos? I nödvändigtvis men något måste hända.

___

Huddinge är nu den enigma som återstår. Idag förlorar man mot ett Strömbro utan Viktor Ehn, utan att Axman gör mål och där Kim Persson klev fram istället. Matchen i sig är inget att diskutera. Strömsbro är ett lag att räkna med, det har man visat innan kvällens match.

Det som däremot är intressant är hur allt rasar i Huddinge. Ikväll gick Huddinge-profilen Sanny Lindström ut och var kritisk mot laget.

Det triggade ett twitter-bråk som krävde popcorn. Droppen var på något sätt när Huddinges Rasmus Dahlberg slängde ur sig att om man inte stöttar laget nu så behöver man inte heller göra det när det går bra. Tweeten är raderad nu.

Dahlberg har en poäng, men vill man verkligen ha en kommunikation med fansen på det sättet? Jag kan förstå frustrationen, men vad vinner Huddinge som lag på att gå ut och ta en offentlig diskussion. Hur som helst, i argumentationen så vinner trots allt Dahlberg på poäng. Inget lag blir bättre av de egna vänder sig mot laget.

Man har samma känsla med Huddinge, att man hoppas att det löser sig. I Huddinges fall kan man tänka sig att något är väldigt infekterat. I nio av tio fall skulle säga att tränaren har tappat omklädningsrummet. Värt att notera, så var fallet inte i Tyringe. Så vems huvud ska rulla? Om det kommer rullas över huvud taget så lär det ske inom kort.

___

Och sen var de bara två… Jag talar förstås om obsegrade lag efter fulltid. Inför kvällen handlade det om Lindlöven, Östersund och Hudiksvall. De två sistnämnda gjorde jobbet mot Örnsköldsvik respektive Segeltorp. Lindlöven var på god väg efter bland annat två baljor av Max Lalander, men sen vände Mariestad på steken samtidigt som Borlänge förlorade. Man gjorde det mot Grums.

Med en dåres envishet hävdar jag samma sak som jag gjorde i eftermiddags. Grums är inte ett lag för Allettan och således borde lag som Mariestad och Borlänge vinna. Jag lovar att ge mig om Grums tar Lindlöven härnäst.

___

Nyköping är västra seriens svar på Huddinge. Man har materialet men verkar inte få till det. Likheterna är många och syndabockarna få. Vad händer där den kommande veckan kan man undra. Straffkommendering, eller nedjoggning som man kallar det i Nyköping.

___

I norr tycks läget vara detsamma. Östersund och Piteå verkar vinna allt nu. Det verkar inte irritera lagen som får stryk lika mycket som det irriterar Boden och dess fans.

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Skrivit och följt Hockeyettan i över tio år, både som journalist och i olika roller i diverse klubbar i Hockeyettan, SHL och SDHL. Bevakar i synnerhet Tranås AIF. Hockeyettan Södra i allmänhet. Ansvarig utgivare för Hockey365.se. Tips, frågor? toni.lappalainen@hockey365.se

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mest lästa just nu

Kalmar HC:s stora överraskning

Hockeyettan Södra

Kalmar upp på Allettan-plats

Hockeyettan Södra

”Vi har en bra känsla”

Hockeyettan Östra

”Det var förkrossande”

Hockeyettan Södra

Spelbloggen: Piteå tar det här

Spelbloggen

Förre LHC-duon förstärker KRIF

Hockeyettan Södra

”Vi är ett topplag av en anledning”

Hockeyettan Västra

Lappalainen: ”Är det dags för poolspel i Norr?!”

Toni Lappalainen

Veckans lag #5 – Södra

Hockeyettan Södra

Veckans lag #5 – Västra

Hockeyettan Västra

Reklam

SAMARBETSPARTNER

Hockey365 på Facebook

Loading...

REKLAM

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Copyright © 2019 Hockey365.se

Connect
Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.