Connect with us

Prenumerera

Toni Lappalainen

Tranås av med ett problem

Om man inför säsongen skulle ha satt ihop en enda femma i Tranås, alltså en femma med de fem bästa spelarna rent individuellt. Då hade min femma förmodligen sett ur så här.

Backar: Fredrik Lindström, Jesper Alasaari. Forwards: Filip Petersson, Erik Gustafsson och Anders Skoog.

Utan att överdriva så har Tranås haft en ganska tung vecka. I onsdags tappade man Jesper Alasaari. Inför helgen droppade bomben ut att Erik Gustafsson hoppar av. Och när man idag skulle möta Hanhals på bortaplan så fanns inte lagkaptenen Filip Petersson. Att man trots det kan få med sig fem poäng av sex möjliga den här veckan får man lägga till på pluskontot.

Men vi backar bandet lite.

I lördags gick Tranås ut med att Erik Gustafsson slutar med hockeyn. Återigen, väldigt rak kommunikation från klubbens sida. När Erik själv sedermera går ut i Hockeynews och förklarar läget ur hans synvinkel så förändras perspektivet. Där berättar han hur han inte tycker det är kul och hur han inte fått spela på det sättet han vill.

När jag läste artikeln så skrattade jag rakt ut. Men buhu för fan, Gustafsson. Välkommen till verkligheten. Du är en del av ett lag. Köp konceptet eller gör det inte. Det där resonemanget tillhör en femåring så lägger sig på golvet i affären och grinar för han inte får sin vilja igenom. En eloge måste man skicka till Fransson och teamet bakom för att man skött det här så snyggt och försökt vara respektfulla mot en trotjänare som tagit vatten över huvudet. Hade jag gått i ”Frasses” skor hade Gustafsson varit klubblös långt innan det gick så här långt.

Därför blir det magstarkt när han säger ”Jag är en TAIF:are i själen”. Nej, Erik, du är en egoist som trodde att din egna vilja skulle gå före lagets. Hade du varit en sann TAIF:are hade du antingen köpt konceptet eller gått vidare. Inte någon jävla halvmesyr.

***

Värt att notera från matchen.

+ Melker Torstensson, tillika Albins lillebror och materialare Magnus son, debuterade och gjorde inte alls bort sig. Jag skulle säga att han stärkte sina aktier, bland annat för ett väldigt uppoffrande spel.

+ Tranås bortaspel blir bara bättre och bättre. Tre poäng är alltid tre poäng oavsett hur spelet ser ut, men kan man få en sorts trygghet i det spelet så ökar oddsen för fler bortapoäng. Tranås är inte där, men bra nära.

+ Tranås spelade med en väldig trygghet i mittzonen idag och med imponerande ”gap control” över hela banan, nästan som ett lag med självförtroende och trygghet. Det borde man ju inte göra efter den här veckan, men kanske har dessa bortfall svetsat laget samman.

+ Sean McGovern växer och blir bättre. Klart är nog att han måste spela regelbundet eller så kan man lika gärna skicka iväg honom. Att sätta honom som 13:e forward är att bränna pengarnaöver öppen eld. Eller att låna ut honom till Mjölby eller HA74, kanske byte av lån med Mjöby och få in David Bremer eller Marcus Schelin.

+ Jag tror, och hoppas, att Fransson lyfter luren ikväll och att den som svarar i andra änden är Robin Johansson. Nu behöver man få in lite rutin tills man har en premanent lösning för Alasaari.

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Skrivit och följt Hockeyettan i över tio år, både som journalist och i olika roller i diverse klubbar i Hockeyettan, SHL och SDHL. Bevakar i synnerhet Tranås AIF. Hockeyettan Södra i allmänhet. Ansvarig utgivare för Hockey365.se. Tips, frågor? toni.lappalainen@hockey365.se

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mest lästa just nu

Kalmar HC:s stora överraskning

Hockeyettan Södra

Kalmar upp på Allettan-plats

Hockeyettan Södra

”Vi har en bra känsla”

Hockeyettan Östra

”Det var förkrossande”

Hockeyettan Södra

Spelbloggen: Piteå tar det här

Spelbloggen

Förre LHC-duon förstärker KRIF

Hockeyettan Södra

”Vi är ett topplag av en anledning”

Hockeyettan Västra

Lappalainen: ”Är det dags för poolspel i Norr?!”

Toni Lappalainen

Veckans lag #5 – Södra

Hockeyettan Södra

Veckans lag #5 – Västra

Hockeyettan Västra

Reklam

SAMARBETSPARTNER

Hockey365 på Facebook

Loading...

REKLAM

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Copyright © 2019 Hockey365.se

Connect
Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.