Connect with us

Prenumerera

Alexander Carlsson

Alexander Carlsson: En helg i Hockeyettan

EN HELG I HOCKEYETTAN – INGET FÖR DEN SOM GILLAR SEGA LÖRDAGSMORGNAR OCH LÅNGA SÖNDAGSPROMENADER.

Idag tänkte jag ta med er på hur en helg i Hockeyettan Västra kan se ut. En lördag till större del ockuperad av träning och en söndag till Malung tur och retur.

Precis som för de flesta andra startar helgen fredag efter jobbet. Då är det nämligen träningsledigt och efter en lång vecka spenderas kvällen allt som oftast i soffan framför Idol. (något mina kollegor direkt gjorde narr av mig för när jag berättade om mina helgplaner under fredagsfikat).

Delvis är det också för att vara redo inför de som väntar under helgen. Lördag morgon ringer klockan nämligen redan 07.50 för fys- och ispass. Och jag önskar jag kunde skriva att jag hinner meditera, ta ett isbad och köra lite Paulo Roberto-yoga innan jag åker ner till hallen. Sanningen är att jag inte är någon morgonmänniska. Så oftast unnar jag mig både två och tre snoozningar innan jag är tvungen att käka frukosten i bilen på väg till hallen.

09.00 är det uppställning på gymmet med fokus på explosivitet och bålstyrka. Med kudden kvar i ansiktet och närmare 300 kilo på prowler-släden (googla) bränner benen duktigt när man trycker sig över den konstgräsklädda 30-meterssträckan. På schemat står sen djupa benböj och hopp av olika slag. ”Lite mys” som min ungdomstränare sarkastiskt hade kallat det. Jo, jag tackar jag.

11.00 är det isträning i en och en halv timme, innan dagen avslutas med laguttagning och nedvarvning. Vanligtvis är jag hemma igen vid 13.30 – lagom till Stryktips-lördag sparkar igång. Förra helgen var jag dock tvungen att raskt åka till Stockholm för att hämta upp och sätta på vinterdäcken. En av de absolut tråkigaste sakerna jag vet. Men ett nödvändigt ont – precis som coopertest, skottäckningar på fotknölen och långa bortaresor i buss.

Och på tal om bortaresor…

07.50 ringer klockan söndag morgon. Även denna gång är jag i mild till medium tidspress med en flickvän (läs: chaufför) som tycker att ”man fan inte ska behöva gå upp såhär tidigt en söndag”. Jo det ska man visst älskling – om det är GAME DAY!

08.30 är avgångstiden för bussen mot Malung. Matchstart 16.00. Framför oss har vi runt sex timmar i buss med ett lunchstopp i metropolen Ludvika. Tiden slås ihjäl med diverse skitsnack, betting, någon film jag inte tittar på och författandet av texter som den här.

13.41 är vi framme i Malung. Det blir en ganska händelsefattig match som vi vinner med 3-0. Välbehövliga poäng i kampen om en Allettan-plats – men framför allt en moralhöjare inför bussresan hem till Nypan. Håkan (Hockeyettans möjligtvis bästa busschaufför och Nyköpings egna Lasse Kongo) hinner knappt stänga av bussen innan det är dags att tugga igenom sex nya timmar längst samma vägar som tog oss dit.

23.43 är vi hemma i Nyköping igen. För många väntar jobb och hallucinerande mänger kaffe när solen går upp om bara några timmar.

Men innan dess ska allt bäras in och packas upp.

Tur då att en vinst och tre poäng väger tyngre i tabellen än i bagaget. 

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Alexander Carlsson - Missa inte inläggen hos mina nya samarbetspartners

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mest lästa just nu

Kalmar HC:s stora överraskning

Hockeyettan Södra

Kalmar upp på Allettan-plats

Hockeyettan Södra

”Vi har en bra känsla”

Hockeyettan Östra

”Det var förkrossande”

Hockeyettan Södra

Spelbloggen: Piteå tar det här

Spelbloggen

Förre LHC-duon förstärker KRIF

Hockeyettan Södra

”Vi är ett topplag av en anledning”

Hockeyettan Västra

Lappalainen: ”Är det dags för poolspel i Norr?!”

Toni Lappalainen

Veckans lag #5 – Södra

Hockeyettan Södra

Veckans lag #5 – Västra

Hockeyettan Västra

Reklam

SAMARBETSPARTNER

Hockey365 på Facebook

Loading...

REKLAM

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Copyright © 2019 Hockey365.se

Connect
Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.