Connect with us

Prenumerera

Hockeyettan Norra

Boden tyngre i toppderbyt

Det var Boden som var det tyngre och bättre laget när dom tog emot Piteå i ett Norrbottensderby mellan den norra ettans två topplag. Trots att laget drog på sig mängder av utvisningar så vann man till slut med 5-3 (2-2,1-0,2-1).

Första perioden

Boden hade gjort det dom kunde för att trissa upp matchen mot Piteå till ett riktigt hett derby med kaxig video och uttalanden av spelare. Och nog vart det hett alltid, redan efter 12 sekunder så tog tillställningen fart med ett första mål. Emil Wrenman bröt ett uppspel på egen blå och satte full fart framåt, sköt när han kom in i zonen och sprintade fram och tog till vara på sin egen retur. Boden verkade bli chockade av den starten och såg lite skakiga ut fram till 6,24 var spelade. Då kom Bodens Sebastian Huczkowski åkande och klev in några meter in i zonen och sköt mellan benen på bevakande Piteåback och pucken hittar in bakom John Westermark i Piteåkassen till 1-1. Efter det drar Boden på sig först en och sedan strax efter ytterligare en utvisning och Piteå får chansen att spela 5 mot 3 en första gång i matchen (men inte sista).  Men bara halvminuten senare så drar Emil Wrenman på sig en tvåa och det blir 4 mot 3. Piteå skapar en del bra lägen genom kedjan med Isaksson och Högberg i spetsen,  men Boden reder ut det numerära underläget. När Wrenman kommer in igen tar det inte lång tid innan han åker på en ny tvåa och Boden får två minuter i powerplay. Då bygger man upp ett ordentligt tryck och efter en dryg minuts spel med en man mer så kommer 2-1. Det är återigen Sebastian Huczkowski som gör mål, denna gång på retur. Boden fortsätter att ha bra tryck de följande minuterna men så åker Bodens Johan Ceder ut och i det efterföljande powerplayet så kommer kvitteringen. Joakim Högberg åker bakom mål och lägger tillbaka den därifrån han kom och där får Magnus Isaksson öppet mål, och i sådana lägen gör han inget misstag. Resten av perioden blir mållös och den jämna perioden slutar 2-2.

Andra perioden

I den andra perioden så får Piteå tidigt chansen till att spela powerplay men Boden spelar bra boxplay och reder ut det. Detsamma gäller Piteå när Boden strax efter får sin chans att spela med en man mer. Men matchbilden i perioden är tidigt tydlig och den blir bara tydligare ju längre perioden går. Boden är det tyngre och starkare laget och man tillbringar mer och mer tid i Piteåzonen. Till slut kommer också följdriktigt Bodens ledningsmål. Viktor Sandberg laddar på från blå och pucken går rakt in i mål bakom en skymd Westermark. Det blir rätt gruffig under perioden och två gånger blir det dubbelutvisningar för roughing. Skotten i perioden slutar 16-6 och speglar väl spelövertaget Boden hade.

Tredje perioden

Den tredje perioden präglades av den ena Bodenutvisningen efter den andra. Fyra tvåor (plus en dubbelutvisning) gav Piteå chansen att utjämna med en man mer. Men man har svårt att komma till riktigt bra lägen och istället är det faktiskt Boden som hittar målet. Piteå slarvar i egen zon och Petter Sundqvist serveras pucken och helt ren med Westermark så gör han inget misstag. Men när spelet i numerärt underläge inte fungerade så lyckades man i alla fall bättre en gång i spelet 5 mot 5. Boden glömmer bort Magnus Isaksson framför mål och det har man inte råd med, och mitt i perioden så är Piteå inne i matchen igen. Piteå fick också fler chanser till powerplay, också i spel med två man mer, men långsamt spel i powerplay och uppoffrande Bodenspel räddar laget från en kvittering. Piteå försöker skapa tryck med många spelare i slutminuterna men det öppnade bara upp för en kontring där före detta Piteåspelaren Marcus Sandström kommer helt ren med Westermark och efter en sidledsdragning drar han upp pucken i nättaket till 5-3 och matchen var avgjord då det bara var 1,22 kvar.

Sammanfattning

Sammantaget en rättvis seger för Boden, man kändes både bredare och tyngre. Piteå levde väldigt mycket på Magnus Isaksson och Joakim Högberg och även om dom är bra så kan de inte vara inne hela tiden. I Boden så var det mer en laginsats, och framför allt uppoffrande spel i boxplay, som var nycklarna till segern.

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mest lästa just nu

Kalmar HC:s stora överraskning

Hockeyettan Södra

Kalmar upp på Allettan-plats

Hockeyettan Södra

”Vi har en bra känsla”

Hockeyettan Östra

”Det var förkrossande”

Hockeyettan Södra

Spelbloggen: Piteå tar det här

Spelbloggen

Förre LHC-duon förstärker KRIF

Hockeyettan Södra

”Vi är ett topplag av en anledning”

Hockeyettan Västra

Lappalainen: ”Är det dags för poolspel i Norr?!”

Toni Lappalainen

Veckans lag #5 – Södra

Hockeyettan Södra

Veckans lag #5 – Västra

Hockeyettan Västra

Reklam

SAMARBETSPARTNER

Hockey365 på Facebook

Loading...

REKLAM

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Copyright © 2019 Hockey365.se

Connect
Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.