Connect with us

Prenumerera

Toni Lappalainen

Därför lämnar importen: ”Jag kunde inte ändra deras åsikt”

Tidigare i veckan avslöjade jag att Sean McGovern inte skulle återvända till Tranås efter utlåningen till IK Guts. Idag kom beskedet att så också blev fallet. Sättet som Tranås kommunicerade ut det på ledde till att jag kände att det var viktigt att prata med honom för att reda ut bakgrunden.

Känslan de senaste veckorna har varit att Tranås kommit underfund med att McGovern inte håller för att ta en plats laget. Känslan har varit att klubben väntat på rätt läge att ge honom sparken, men så var inte fallet enligt McGovern när jag får tag på honom i Åmål.

– Guts var fantastiska mot mig och jag är väldigt tacksam för chansen att få några matcher där. Jag bestämde mig när jag kom tillbaka att jag behövde göra en förändring om jag vill ha chansen att spela hockey i framtiden, säger han om utlåningen.

Vad är den största anledningen till att du lämnar Tranås?

– Jag fick inte möjligheten att spela. Coacher har sin egna visioner om hur laget ska se ut, de formerar femmorna. Dessvärre fanns det inte något jag kunde göra för att förändra deras inställning kring att flytta upp mig i hiearkin, säger han.

Känner du att klubben inte var ärliga mot dig när du värvades?

– Nej, så var det inte, säger han bestämt. Nu befinner jag mig i Åmål och tittar på möjligheterna i Sverige och utomlands. Jag hoppas hitta ett lag snart och avsluta säsongen starkt, säger McGovern.

Jag tror i grund och botten att det här var ett klassiskt ”mercy kill” från båda sidor. Tranås var inte nöjda med hans prestationer och McGovern visste att dagarna var räknade.

Det råder inget tvivel om att McGovern har det i sig men han var alldeles för dåligt tränad när han kom till klubben och hade nog inte tillräckligt med respekt och kunskap om den södra serien. Jag tror att han skulle kunna vara en produktiv spelare i Hockeyettan, men han måste hamna högt upp hiearkin direkt för att producera.

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Skrivit och följt Hockeyettan i över tio år, både som journalist och i olika roller i diverse klubbar i Hockeyettan, SHL och SDHL. Bevakar i synnerhet Tranås AIF. Hockeyettan Södra i allmänhet. Ansvarig utgivare för Hockey365.se. Tips, frågor? toni.lappalainen@hockey365.se

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mest lästa just nu

Kalmar HC:s stora överraskning

Hockeyettan Södra

Kalmar upp på Allettan-plats

Hockeyettan Södra

”Vi har en bra känsla”

Hockeyettan Östra

”Det var förkrossande”

Hockeyettan Södra

Spelbloggen: Piteå tar det här

Spelbloggen

Förre LHC-duon förstärker KRIF

Hockeyettan Södra

”Vi är ett topplag av en anledning”

Hockeyettan Västra

Lappalainen: ”Är det dags för poolspel i Norr?!”

Toni Lappalainen

Veckans lag #5 – Södra

Hockeyettan Södra

Veckans lag #5 – Västra

Hockeyettan Västra

Reklam

SAMARBETSPARTNER

Hockey365 på Facebook

Loading...

REKLAM

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Copyright © 2019 Hockey365.se

Connect
Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.