Connect with us

Prenumerera

Hockeyettan Södra

”De tror att vi ska vara i kvalserien i oktober”

Rasmus Koskinen | Foto: Hockey365/Toni Lappalainen

Första hemmaförlusten sedan april kom i lördags mot antagonisten Vimmerby i en match där man inte orkade stå emot i den tredje perioden. Nu laddar Rasmus Koskinen och hans Tranås för att starta en ny ”streak” när Tyringe kommer på besök.

Matchen mot Vimmerby i lördags hade allt en galen hockeyentusiast vill ha. En massa mål, tufft spel och heta känslor. I merparten av matchen såg det ut som att Tranås hemmasvit skulle hålla i sig men när det kom till avgörandet så drog krisstämplade Vimmerby det längsta strået. Det kanske sved lite extra att det var förre TAIF-spelaren Roman Semjonovs som stod för de två sista målen som fick vågskålen att falla över till gästernas favör.

Alltid lika frejdiga Rasmus Koskinen var allt annat än nöjd med slutresultatet i derbyt, men tycker att de goda intentionerna fanns där.

– Vi fick en kanonstart och öppnade precis så som vill öppna, men sen så är Vimmerby ett bra lag. De växlar upp inför den andra perioden och vi får spela väldigt mycket boxplay. Vi har väl inte jättemycket energi kvar inför den tredje perioden. Jag tycker nog att den andra och tredje perioden beskriver hur matchen egentligen skulle vara. Vimmerby är ett bra lag, sen är det deras puckar som går in och inte våra, säger han och fortsätter.

– Det blir lite grisigt som det alltid blir mot Vimmerby, jag vet inte, det kanske var lite frustration från vår sida som kom ut där, säger han om bråket i den tredje perioden.

Efter några mindre charmiga resultat är det många som är besvikna på hur det sett ut, inte minst spelarna själva som rensat luften.

– Vårat spelarråd hade en sittning i måndags men det är inget konstigt, det brukar vi ha någon gång i månaden. Alla fick möjligheten att lätta sitt hjärta, men det var inte så mycket mer än att vi var överens om att vi måste rycka upp oss nu inna det är för sent, säger han.

Kritiken från media har varit domedagsliknande om stunder där flera skribenter gått hårt åt klubben och spelarna. Bland annat har man jämfört Tranås med andra årgångar när man misslyckats med att ta sig till Allettan. ”Koski” tar kritiken med ett leende på läpparna och med stor ro.

– Nej, men det är väl deras jobb och det är klart att det är lättare att skriva när det går dåligt för ett lag. Många verkar förvänta sig att vi ska vara i en kvalserie i oktober, men de får skriva vad de vill för vi vet själva att vi kommer klara av det.

Ikväll väntar Tyringe som snäppat upp sitt spel avsevärt på senare tid. Tyringes huvudtränare, Joakim Andersson, har tidigare berättat att man efter omgång fem tog en nystart och sedan dess har man både vunnit och spelat bättre, när man ikväll besöker Stiga Arena.

– Vi har hela tiden haft inställningen att alla lag i den här serien är bra och att det kommer bli tuffa matcher. Sen har Tyringe inte fått det att flyta men det är vårat spel vi ska fokusera på. Vi vill öppna lika hårt som vi gjorde mot Vimmerby och komma ut och visa att det är vår hemmaborg och hålla i det i sextio minuter. Vi har bra självförtoende på hemmaplan, vi har en bra publik i ryggen och en bra känsla i Stiga, så är det, säger han.

Vad vet du om motståndet ikväll?

– Oj, inte mycket alls mer än det man hört att dem inte presterat som de själva vill. Där är det kanske många som har kniven mot strupen och måste visa att de klarar av att spela i Hockeyettan Södra. Där är det nog mer kritiskt läge än vad vi har, säger Koskinen.

***

Klart inför matchen är att Isak Ragnevad får förtroendet i mål och att man gör om i kedjorna inför matchen. Tranås ligger i detta nu en poäng efter Kalmar som har den sista plats till Allettan inför omgången. Tyringe parkerar sist i tabellen och vill ta sig uppåt, en vinst ikväll kan innebära att man lämnar jumboplatsen om Hanhals förlorar mot HC Dalen.

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Skrivit och följt Hockeyettan i över tio år, både som journalist och i olika roller i diverse klubbar i Hockeyettan, SHL och SDHL. Bevakar i synnerhet Tranås AIF. Hockeyettan Södra i allmänhet. Ansvarig utgivare för Hockey365.se. Tips, frågor? toni.lappalainen@hockey365.se

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mest lästa just nu

Kalmar HC:s stora överraskning

Hockeyettan Södra

Kalmar upp på Allettan-plats

Hockeyettan Södra

”Vi har en bra känsla”

Hockeyettan Östra

”Det var förkrossande”

Hockeyettan Södra

Spelbloggen: Piteå tar det här

Spelbloggen

Förre LHC-duon förstärker KRIF

Hockeyettan Södra

”Vi är ett topplag av en anledning”

Hockeyettan Västra

Lappalainen: ”Är det dags för poolspel i Norr?!”

Toni Lappalainen

Veckans lag #5 – Södra

Hockeyettan Södra

Veckans lag #5 – Västra

Hockeyettan Västra

Reklam

SAMARBETSPARTNER

Hockey365 på Facebook

Loading...

REKLAM

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Copyright © 2019 Hockey365.se

Connect
Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.