Connect with us

Prenumerera

Gästkrönika

Ekstrand: Ombytta roller för Troja och Tranås?

Halva serien må vara kvar att spela. Men känslan är att Tranås AIF måste hoppa på tåget snarast för att inte tappa viktig mark i kampen om en allettanplats. Att Tranås ens ska behöva kämpa för en plats i allettan är ett mysterium.

Inför säsongen var de ett av de lag som jag personligen höll som favoriter i den södra hockeyettan, eftersom man fått behålla kontinuitet på såväl tränar- som spelarsidan. Men likt många gånger förr har man oerhört svårt för att prestera när man placeras i den södra divisionen. Nu har man dessutom skakats av avhopp ifrån såväl Jesper Alasaari som Eric Gustafsson.

En ny förlust på lördag, mot Troja, skulle kunna innebära att man har fem respektive åtta poäng upp till femte- och fjärdeplatsen. En tuff uppförsbacke i en så pass kort serie som grundserien ändå är. Svårigheten att leva upp till höga förväntningar och spelare som lämnar under brinnande säsong låter misstänkt likt fjolårets Troja.

Samtidigt har Troja axlat fjolårets Tranås roll och tuggar på som en effektiv lagmaskin. Inför lördagens match mellan lag är det således ombytta roller gentemot förra säsongen. Därmed kan man dra slutsatsen att Tranås kommer gå segrande ur med 4-3 efter straffar. Troja gjorde inte många glada ifjol, men när det kom till att besegra Tranås lyckades man två gånger om. Båda gångerna med 4-3 efter straffar. Kedjan med Mattias Åkesson och Oscar Öhman var viktiga pjäser i de matcherna och stod tillsammans för fem poäng, medan Tranås motsvarande duo bestod av Anders Skoog och Eric Gustafsson.

En annan i Tranås som spelade en avgörande roll var Anton Blomberg, en spelare som på egen hand kunde skapa momentum i matcherna. Nu är Tranås utan såväl Gustafsson som Blomberg och med endast Skoog som kraft kan det lätt bli ganska ihåligt. Särskilt när Trojas duo fått bestå intakt och tycks vara mer samspelta än någonsin tidigare. Troja är favoriter i lördagens match och de rödvita är laget att slå i årets hockeyettan. Med en betryggande serieledning kan laget komma till match avslappnat, medan Tranås spelar med kniven mot strupen. Mäktar de svartgula av pressen eller står ens hopp till att Troja blivit förmätna av sina framgångar under hösten?

Om Tranås mot all förmodan skulle bomma allettan skulle de likväl kunna skapa sig en ganska trevlig tillvaro med rivalmöten mot såväl Dalen som Vimmerby i fortsättningsserien. En tillvaro jag tror skulle kunna rusta dem bättre inför ett play off än vad ett sargat självförtroende i allettan skulle göra.

Skulle man dessutom få möjligheten att landa en comeback av Anton Blomberg skulle framtidsutsikterna kunnat bli betydligt ljusare. Hittar Tranås tillbaka till fjolårsformen kan man bli en kraft att räkna med till våren. Att missa allettan behöver inte vara speciellt förödande.

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mest lästa just nu

Kalmar HC:s stora överraskning

Hockeyettan Södra

Kalmar upp på Allettan-plats

Hockeyettan Södra

”Vi har en bra känsla”

Hockeyettan Östra

”Det var förkrossande”

Hockeyettan Södra

Spelbloggen: Piteå tar det här

Spelbloggen

Förre LHC-duon förstärker KRIF

Hockeyettan Södra

”Vi är ett topplag av en anledning”

Hockeyettan Västra

Lappalainen: ”Är det dags för poolspel i Norr?!”

Toni Lappalainen

Veckans lag #5 – Södra

Hockeyettan Södra

Veckans lag #5 – Västra

Hockeyettan Västra

Reklam

SAMARBETSPARTNER

Hockey365 på Facebook

Loading...

REKLAM

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Copyright © 2019 Hockey365.se

Connect
Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.