Connect with us

Prenumerera

Krister Holm

En blick på onsdagens matcher

Sammanfattning av onsdagens matcher

ÖSTRA ETTAN

Hudiksvall vann mot Hanviken med 2-1, men trots segern så var Hudiksvalls tränare Per Ljusteräng verkligen inte nöjd med insatsen. Han menade att spelet på hemmaplan måste förbättras ordentligt och att lägstanivån måste höjas. Det förstår man då serieledarna inte borde ha så svårt att avfärda bottenlaget.

Trots den svaga insatsen så betydde trepoängaren att man faktiskt drygade ut försprånget till serietvåan Väsby, för dom fick nöja sig med vinst (3-2) efter förlängning och två poäng mot ett Vallentuna som krigar för att nå en allettanplats. Väsbytränaren Viktor Tuurala var inte nöjd med poängtappet utan menade att de var det bättre laget och att man gjorde en bra match. Mest framträdande i hemmalaget var kedjan med Nilsson-Gozzi-Lorraine som stod för två av målen.

Ett annat lag som gärna vill spela allettan efter jul är Wings. Igår stärkte man sina aktier att göra det då man vann med 2-4 på bortplan mot Segeltorp. Trots ett tidigt 0-2-underläge så gav dock ”Torpet” dock Arlandalaget en rejäl fight och hade 2-2 långt in i tredje perioden och man vann skotten. Tim Fribergs 2-3-mål kom dock att bli avgörande och 2-4 kom sedan i tom kasse inför blott 116 åskådare.

Strömsbro innehar just nu den sista allettanplatsen. Därför var det säkert skönt för dom att man kunde besegra Enköping med 5-2 på bortaplan. Enköping kvitterade tidigt i tredje till 2-2, men sedan rann det iväg till nykomlingens fördel. Vassa nyförvärvet Johan Eriksson noterades direkt i poängprotokollet då han assisterade till 0-1-målet.

Dessa resultat innebar att Huddinge trots 4-3-seger mot Sollentuna inte närmade sig allettanplatserna. Huddinge vann skotten med förkrossande 41-16 men vann ändå bara med uddamålet. Laget har förtvivlat svårt att omsätta spelövertaget till plusmål och man är fortfarande sex poäng ifrån femteplatsen.

VÄSTRA ETTAN

Mariestad gjorde ingen större match men avfärdade ändå enkelt Kumla med 4-0. Det innebar att storspelande Tobias Sandberg höll sin andra raka nolla. Två snabba mål i mitten av den första perioden kom att bli avgörande, sedan kunde serieledarna spela på ledningen.

Det var länga jämnare när Malung tog emot serietvåan Grums. Men med sex(!) tvåor och en tiominutare i den sista perioden så orkade inte Malung stå emot längre och med två mål i powerplay avgjorde Grums matchen som slutar 2-4. Matchvinnare i Grums blev Jesper Norbäck med två mål.

Två mål i samma boxplay är det inte så vanligt att man gör, men det var precis det som Lindlöven lyckades med tidigt i den första perioden när man tog ledningen med 0-2 i bortamatchen mot Skövde. Skövde vek dock inte ner sig trots den dåliga starten utan jobbade sig in i matchen och med ett mål vardera i period 2, 3 och sudden så vann man till slut med 3-2 och fick med sig två poäng. Därmed stärkte man sin position som allettanlag medan Lindlöven som inledde serien med sex raka segrar och serieledning numer ramlat ner till en fjärdeplats.

För Borlänge passerade nämligen också Lindlöven efter att genom att besegra Forshaga med 6-3. Man vann matchen genom att ta ledningen med hela 4-0 i den första perioden och då spelade det ingen roll att Värmlänningarna vann de sista två med 3-2. Därmed så tappar Forshaga i jakten på allettanplatserna, men man är bara två poäng efter och inget är klart.

Ett lag som fått upp vittringen på en allettanplats är Nyköping. Laget som haft förtvivlat svårt att få ut den stora kapacitet som finns i laget vann igår sin andra match i rad, denna gång med hela 8-1 på bortaplan mot Surahammar. Nu är man bara två segrar (sex poäng) från en allettanplats. Surahammar verkar ha tappat allt det sista och nu behöver det hända något för att man inte ännu en säsong ska få kvala sig kvar.

SÖDRA ETTAN

För jag vet inte vilken gång i ordningen i rad så vann Troja mot Hanhals. Denna gång med 5-2. Visserligen hade Hanhals ledningen med 2-1 efter 15 minuters spel, men sedan orkade man inte stå emot tyngden som Troja besitter och Troja kunde därmed befästa sin serieledning.

Nybro tappade därmed en poäng på Ljungbylaget sedan man kunde vinna mot Mörrum först efter straffar. Nybro tog ledningen gång på gång men Mörrum visade på moral och kom tillbaka och kvitterade. Det blev en mycket jämn match som till slut Fredrik Strömgren kunde avgöra i den sjätte straffomgången.

 En annan jämn match var den mellan Tranås och Krif. Tranås var det spelförande laget men det var till slut Tranås som kunde avgå med segern med 3-4 efter ett sent avgörande. Tranås var ändå mycket nöjda med sin insats efteråt då man tyckte att man gjort sin bästa match för säsongen, trots förlusten. Krif var säkert också väldigt nöjda för nu tog man viktiga poäng i kampen om allettanplatsen och är 5 poäng före Tranås på sjätteplatsen trots att man har en match mindre spelad.

Ett annat lag med höga ambitioner är Vimmerby. Laget startade säsongen trögt men efter att ha fått tillbaka sin succétränare Phil Horsky hoppades man få en nytändning. Igår åkte man dock på sin andra raka förlust sedan Dalen vunnit med 2-0 efter att först sent i tredje ha tagit ledningen och sedan satt tvåan i tom kasse. Det gjorde att Dalen ännu kan hysa lite hopp om att nå allettan, man är tre poäng från femteplatsen.

Just femteplacerade Kalmar hade inga problem att avfärda Tyringe på bortaplan med 5-2. Segern var snarare i underkant. Tyringes båsdörrsvaktande målvakt Joakim Strandberg beklagade sig över slarvigt passningsspel och tappade puckar men menade att viljan ändå fanns där.  Notabelt från matchen är att hela 118 utvisningsminuter delades ut!

I onsdagens målrikaste match så fick Halmstad se sig som segrare med 7-4. Fjärdeplacerade Halmstad har haft ett bra försvarsspel hela säsongen men har haft svårare att producera, men mot ett naivt spelande Borås hittade man alltså rätt hela sju gånger. Poängbäst i hemmalaget var Martin Pärna med 1+3.

Av Krister Holm

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

1 Comment

1 Comment

  1. Stiffe

    24 oktober, 2019 at 7:59 e m

    På vilket sätt var Tranås det spelförande laget? Tycker Krif ha kontroll på hela matchen och är väldigt trygga i egen zon samt bränner flera bra lägen varav ett friläge.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mest lästa just nu

Kalmar HC:s stora överraskning

Hockeyettan Södra

Kalmar upp på Allettan-plats

Hockeyettan Södra

”Vi har en bra känsla”

Hockeyettan Östra

”Det var förkrossande”

Hockeyettan Södra

Spelbloggen: Piteå tar det här

Spelbloggen

Förre LHC-duon förstärker KRIF

Hockeyettan Södra

”Vi är ett topplag av en anledning”

Hockeyettan Västra

Lappalainen: ”Är det dags för poolspel i Norr?!”

Toni Lappalainen

Veckans lag #5 – Södra

Hockeyettan Södra

Veckans lag #5 – Västra

Hockeyettan Västra

Reklam

SAMARBETSPARTNER

Hockey365 på Facebook

Loading...

REKLAM

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Copyright © 2019 Hockey365.se

Connect
Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.