Connect with us

Prenumerera

Hockeyettan Västra

Hur sannolikt är det att lagen når allettan? Västra botten

Igår startade min genomgång av hur lagen skött sig under den första halvan av grundserien och hur stora chanser de har att kvalificera sig för en allettan. Igår var det den västra ettans övre halva som gicks igenom, idag är den nedre halvan som synas.

7. Nyköping SK

14 poäng och 36-36=0 i målskillnad

Flest poäng

Christian Axelsson 6+5=11 poäng

Simon Rodling 5+6=11 poäng

Andreas Maier 4+7=11 poäng

Nyköping var en av tre stora seriefavoriter inför säsongen men laget har underpresterat å det grövsta. Laget har faktiskt skjutit näst flest skott av alla lag men effektiviteten har varit alldeles för låg, mycket på grund av att man inte haft tillräckligt med trafik på kassen. Det förväntade toppmålvakterna har inte heller levererat och man har släppt in för mycket mål för att kunna utmana topplagen. Samtidigt har målvakterna fått för dålig hjälp, laget har inte varit tillräckligt skarpa framför båda kassarna, både defensivt och offensivt. Något som också syns i boxplaystatistiken där man är sämst av alla lag med 72,97%.

Chans att nå allettan: 45%

Trots att laget underpresterat så finns ändå potentialen i laget, det gäller bara för Mälberg att få ut den. Nu har laget fått tillbaka ett par skadade spelare och en av dom, Johan Mörnsjö, gjorde två mål när Surahammar krossades i senaste omgången med 1-8. Det var lagets andra raka seger och ger välbehövlig självförtroendeboost inför de tio dagarnas vila som de nu kan utnyttja på bästa sätt. Jag tror att de kommer gå ut och spela slutspelshockey efter uppehållet, och gör man det och får bitarna att falla på plats, så har man en hyfsad chans att nå allettan trots den svaga första halvan.

8. Eskilstuna Linden Hockey

24 poäng och 30-38=-8 i målskillnad

Flest poäng

Hugo Ollila 4+8=12 poäng

Oscar Pettersson 4+4=8 poäng

Christopher Norlin 3+5=8 poäng

Eskilstuna hade en tuff inledning på serien med tre raka förluster mot topplag i serien men sedan vann man överraskande mot Skövde och sedan dess har man kommit in i det rätt bra. För att vara en nykomling i serien har man gjort det klart godkänt och man svävar just nu lite i ett mellanskikt i serien med god marginal neråt samtidigt som man har lite för mycket poäng upp för att konkurrera om en allettanplats på allvar.

Chans att nå allettan 1%

Eskilstuna var ordentligt på gång i slutet då man vann mot både Nyköping och Forshaga i omgång 9 och 10 och jag hade egentligen tänkt ge dom en större chans att nå allettan, men så förlorade man hängmatchen mot Köping och där försvann en stor del av förutsättningarna för att kunna skrälla och gå till allettan som nykomling. Men visst finns det en liten, liten chans fortfarande.

9. Köping HC

11 poäng och 25-42=-17 i målskillnad

Flest poäng

Linus Gustavsson 4+3=7 poäng

Anton Karlsson 3+4=7 poäng

Marcus Viitanen 3+3=6 poäng

Köping inledde säsongen rent ut sagt uselt. Många trodde att de skulle kunna vara med och bråka om en allettanplats likt de gjort de senare åren, men på de första sju omgångarna lyckades laget bara ta två poäng! Spelet såg ut att vara utan struktur och de senaste årens fartfyllda omställningsspel lyste med sin frånvaro. Men på de sista fyra omgångarna har man ändå steppat upp rejält och tagit 9 poäng och återupprättat sin heder igen.

Chans att nå allettan: 0%

Visst har laget steppat upp rejält och hade man hållit nuvarande nivå från start hade man säkert kunna vara med och slåss om en allettanplats. Men nu har man lämnat för stort handikapp till för bra lag ovanför.

10. Malungs IF

9 poäng och 27-43=-16 i målskillnad

Flest poäng

Sonny Karlsson 4+8=12 poäng

Emil Ax 3+8=11 poäng

Oskar Olsson 4+6= 10 poäng

Trots att laget ligger på tiondeplats så tycker jag laget presterat bra efter sina förutsättningar. Visserligen har man fått in tre starka nyförvärv sedan jag rankade laget sist (de tre som ligger i topp i poängligan), men att de har två lag bakom sig är ändå starkt med tanke på att materialet trots förstärkningarna är tunt.

Chans att nå allettan: 0%

Nej det finns inga förutsättningar för att sikta så högt, man gör det bra om man kan behålla sin tiondeplats.

11. Kumla HC Black Bulls

9 poäng och 22-40=-18 i målskillnad

Flest poäng

Oliver Östergren 2+7=9 poäng

Martin Eberhardsson 6+2=8 poäng

Pontus Westin Okerblad 3+3=6 poäng

Kumla har gått ungefär som förväntat. Laget saknar offensiv spets och därför är det inte så konstigt att man gjort minst mål i serien. Men man krigar som alltid och för det ska man ha respekt. Det kan vara det som räddar kontraktet för deras del denna säsong.

Chans att nå alletten: 0%

Nej den kapaciteten finns inte. I år får man sikta på att undvika att kvala neråt.

12 Surahammar IF

4 poäng och 25-51=-27 i målskillnad

Flest poäng

Conny Strömberg 2+11=13 poäng

Marcus Wahlgren 9+1= 10 poäng

Nicklas Larsson 1+9=10 poäng

Jag trodde att Conny Strömberg ihop med ett par bra värvningar till (målvakten Christoffer Hanning bland annat), skulle kunna lyfta laget ett snäpp i år. Men loosermentaliteten verkar sitta i väggarna trots att Strömbergs 13 poäng är bra med den omgivningen. Blir tufft också denna säsong för Surahammar.

Chans att nå allettan: 0%

Det är större chans att en snöboll överlever sommaren i Sahara än att Surahammar spelar allettan efter jul.

Av Krister Holm

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mest lästa just nu

Kalmar HC:s stora överraskning

Hockeyettan Södra

Kalmar upp på Allettan-plats

Hockeyettan Södra

”Vi har en bra känsla”

Hockeyettan Östra

”Det var förkrossande”

Hockeyettan Södra

Spelbloggen: Piteå tar det här

Spelbloggen

Förre LHC-duon förstärker KRIF

Hockeyettan Södra

”Vi är ett topplag av en anledning”

Hockeyettan Västra

Lappalainen: ”Är det dags för poolspel i Norr?!”

Toni Lappalainen

Veckans lag #5 – Södra

Hockeyettan Södra

Veckans lag #5 – Västra

Hockeyettan Västra

Reklam

SAMARBETSPARTNER

Hockey365 på Facebook

Loading...

REKLAM

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Copyright © 2019 Hockey365.se

Connect
Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.