Connect with us

Prenumerera

Hockeyettan Östra

Kampen fortsätter i Västra

Fem matcher står på schemat i den västra divisonen som med gårdagens resultat i ryggen sätter extra krydda hockeytillvaron.

Kampen fortsätter mellan huvudkvartetten i förhandstipset: Nyköping, Lindlöven, Borlänge och Mariestad.

Kumla HC Black Bulls  –  Eskilstuna Linden Hockey

Kumla har inlett säsongen på ett godkänt sätt med två vinster på fem matcher, sett till förväntningarna. Senaste vinsten kom mot Surahammar där man såg uträknade ut efter halva matchen, men vände och vann den tillställningen. Naturligtvis en enorm boost för lagandan, med allt vad det innebär. En vinst Kumla innebär zonspel som första övning på måndagen, bara en sådan grej.

Linden kommer inte bara med lite vind i seglet, de har en hel orkan som blåser laget framåt. Två raka vinster mot Skövde på bortaplan och mot Malung på hemmais ger förstås de självförtroendet de behöver för att åka till Kumla med förhoppningar.

Otroligt svårt att skilja lagen åt just nu i början men av erfarenhet så är Kumla luriga att möta i deras egen borg.

Bästa poängplockare

KUM: Martin Eberhardsson 6 poäng | LIN: Oskar Pettersson 4 poäng

Tips: 1

Malungs IF  –  Forshaga IF

Malung har haft det tungt i inledningen. Inte nog med att man förlorat alla matcher utom en, de flesta har varit rena rama utskåpningarna. Den enda vinst man lyckats få med sig kom emellertid mot Surahammar där det lossnade rejält i målskyttet. Vi vet sedan förra säsongen att det visst finns något där, men man har inte lyckats omvandla det på isen – än så länge.

Malung har släppt in flest mål av alla lag så här långt i den västra serien. Motståndaren Forshaga har gjort minst mål i serien så här långt. På fem matcher har man lyckats notera sju mål framåt och nio bakåt, och trots det har man vunnit två matcher och fått med sig en poäng i ytterligare en match. Det är imponerande, på sitt eget lilla sätt.

Så här har vi två raka motsatser. Malung har gjort dubbelt så många mål som Forshaga, men också släppt in mer än dubbelt så mycket. Nöten är svårare än man tror att knäcka. Ett fungerande försvarspel är emellertid värt mycket i den här ligan, men det blir delad pott.

Bästa poängplockare

MAL: Sonny Karlsson 8 poäng| FIF: Kimmy Skogland 3 poäng

Tips X

Skövde IK  –  Köping HC

Ännu ett ovisst lag där man inte riktigt törs sia allt för långtgående. Reptilhjärnan säger utan något som helst tvivel Skövde, men tesen hänger lite på gamla meriter. Visst har man riktigt intressanta och potenta spelare som Henrik Thegel, Adam Thilander, Lukas Johansson, Alexander Henriksson och Johan Bok, men det ser inte riktigt lika bra ut på isen som namnen gör sig gällande.

För Köpings del ser det tufft ut. Visserligen har man plockat poäng redan och dessutom stött på den kvartett som man på förhand tippade skulle vara topp i fyra i form av Nyköping, Lindlöven, Mariestad och Borlänge. Att få dessa fyra i de fem första omgångarna kan sänka vilket lag som helst.

Bortsett från matchen mot Grums så är den här matchen är det här första gången det finns en rimlig möjlighet att ta poäng. Men valet faller ändå på Skövde. De har en bredare trupp, hemmaplansfördel och betydligt mer rutin.

Bästa poängplockare

SIK: Alexander Henriksson, Henrik Thegel 5 poäng | KHC: Marcus Viitanen, Anton Karlsson, Linus Gustavsson 4 poäng

Lindlövens IF  –  Nyköpings SK

Nu blir det åka av. Så är känslan. Lindlöven har gått som tåget men aldrig blivit riktigt testade. De kommande matcherna kommer att asvlöja hur bra Lindesbergs stolthet egentligen är.

Nyköping å sin sida har gått knackigt. Vinst senaste mot Grums, men det säger egentligen inget om hur pass bra Mälbergs mannar är. Nu kommer ett test som kommer syna Nyköping i sömmarna. Lyckas man bryta ner Lindlöven på bortaplan så måste man först knäcka två gåtor. Lalander och Kovalonok (och Broman) måste man få stopp på. Den andra delen är hur man lyckas tränga in framför Mantler/Eriksson för att störa dem. Ett av två kan funka.

Tipset går till hemmalaget.

Bästa poängplockare

LIF: Max Lalander, Erik Broman 9 poäng | NSK: Simon Rodling 7 poäng

Tips: 1

Borlänge HF  –  Surahammars IF

Borlänges tuffa match mot Mariestad kommer att ha effekt på dagens match, var så säker. Åt vilket håll är mer osäkert. Självklart finns det vinnarskallar i den där gruppen som inte tog förlusten så bra, men de flesta förstår att det är ny match och nya möjligheter. Klart är att Borlänge vaskar om i sina kedjor inför mötet med Surahammar, dagens träning visade tydligt det.

För Surahammars del gäller det att skaka av sig den tunga förlusten mot Kumla i helgen. Det kändes som om man hade den matchen i sitt omfång men på något sätt lyckades Kumla vända tillbaka fördelen. Surahammar har en relativt ung trupp, Conny Strömberg och Niklas Larsson höjer medelåldern en del, men de flesta spelarna är under 24 år, och många väldigt mycket under.

Rimligen bör Borlänge vinna det här utan att förta sig. Förberedelserna verkar ha tagits på största allvar, inte minst när man kastar om i kedjorna.

Bästa poängplockare

BHF: Markus Persson 8 poäng | Conny Strömberg 7 poäng

Tabellen inför omgången

RKTeamGPWTLGF:GA (GD)TPOTWOTLGWSWGWSL
1Lindlövens IF550024:9 (15)150000
2Mariestad BoIS HC541025:7 (18)141000
3Borlänge HF540121:9 (12)120000
4Grums IK530216:13 (3)90000
5Forshaga IF52127:9 (-2)81000
6Skövde IK521218:12 (6)70100
7Kumla HC Black Bulls520314:22 (-8)60000
8Eskilstuna Linden Hockey520310:19 (-9)60000
9Nyköpings SK512216:19 (-3)50200
10Malungs IF510414:24 (-10)30000
11Surahammars IF510410:21 (-11)30000
12Köping HC501410:21 (-11)21000

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Skrivit och följt Hockeyettan i över tio år, både som journalist och i olika roller i diverse klubbar i Hockeyettan, SHL och SDHL. Bevakar i synnerhet Tranås AIF. Hockeyettan Södra i allmänhet. Ansvarig utgivare för Hockey365.se. Tips, frågor? toni.lappalainen@hockey365.se

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mest lästa just nu

Kalmar HC:s stora överraskning

Hockeyettan Södra

Kalmar upp på Allettan-plats

Hockeyettan Södra

”Vi har en bra känsla”

Hockeyettan Östra

”Det var förkrossande”

Hockeyettan Södra

Spelbloggen: Piteå tar det här

Spelbloggen

Förre LHC-duon förstärker KRIF

Hockeyettan Södra

”Vi är ett topplag av en anledning”

Hockeyettan Västra

Lappalainen: ”Är det dags för poolspel i Norr?!”

Toni Lappalainen

Veckans lag #5 – Södra

Hockeyettan Södra

Veckans lag #5 – Västra

Hockeyettan Västra

Reklam

SAMARBETSPARTNER

Hockey365 på Facebook

Loading...

REKLAM

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Copyright © 2019 Hockey365.se

Connect
Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.