Connect with us

Prenumerera

Hockeyettan Västra

Krantz: ”Hoppas det löser sig snart”

Foto: Bildbyrån

Han var med om att spela upp Kristanstad i Hockeyallsvenskan i fjol och valde därefter spel i Nyköping inför den här säsongen. Nu går den defensivt skicklige försvarsjätten klubblös efter att Nyköping inte stått för sin del av avtalet.

Calle Krantz som ursprungligen kommer från Skellefteå spenderade sin juniortid i Linköping. Sedan dess har han spelat närmare hundra matcher i Hockeyallsvenskan och Hockeyettan, merparten i den senare. Förra säsongen kröntes med avancemang till Hockeyallsvenskan med Kristanstad och när ny klubb skulle väljas föll valet på nysatsande Nyköping.

Valet föll mindre väl ut, men kanske inte av den anledningen som många tänkt sig. Trots att man inledde serien med ganska många förluster och pressen på laget ökade så var det allt på sidan av hockeyn som ställde till det.

– Innan jag skrev på så var jag noga med att det vi kom överrens om skulle gälla, och sen blev det inte så. Både med jobb och lägenhet, men också med lön. Så då kände jag att jag inte ville vara kvar helt enkelt, berättar han.

Han är noga med att understryka att beslutet inte var grundat på det sportsliga utan att det kom att handla om brustna löften och den sociala biten.

– Ren hockeymässigt kändes bra. Vi var 14 nya spelare, ny coach och nytt spelsystem för väldigt många. Sen är det klart, vi torskade rätt mycket, men det kändes som att vi tog steg i rätt riktning. Det är aldrig roligt att åka runt och torska. För egen del tyckte jag det var kul, det var en bra grupp med många bra spelare. På det sätte var det väldigt surt att det blev som det blev vid sidan av, konstaterar Krantz.

”Ingen var väl nöjd”

Trots att man försöker undvika vad fansen säger och media skriver så är det oundvikligt att inte ta till sig kritiken, utan att försöka vända på situationen.

– Det är klart att även om man inte läser det som skrivs så vet man på något sätt vad som skrivs. Vi var väldigt tydliga att vi skulle hålla fokus på det vi kunde påverka. Sen hade vi väl en målsättning i gruppen och det var väl ingen som var nöjd över hur det såg ut på isen. Det går inte grotta ner sig och tycka synd om sig själv, man får försöka göra något åt saken och vända på det, menar han.

Den här säsongen är Calle Krantz fjärde raka säsong i Hockeyettan. Sedan tidigare har han representerat HA74, HC Dalen, Kristanstad och nyligen Nyköping. De tidigare säsongerna har han hållit till i den södra serien för att i år testa den västra. Han håller med den stora massan om att det är en nivå upp att spela i den södra serien.

– Det är lite annorlunda hockey i Västra, faktiskt. Det är lite mer spel och lite mer vårdande av pucken och bättre spel i Södra. I Västra är det lite mer att man backar hem. Inte bland alla lag men vissa av lagen stängde ner sig och sen kontrade man jäkligt bra, chippade ut pucken ”gick” hela tiden. Jag får väl säga att Södra passar mig bätre, jag gillar ju att spela med pucken och låta den göra jobbet, och att ha ett eget spel inom laget, säger han.

”Det tar lite extra energi”

Nu är den stora frågan var Krantz spenderar resten av säsongen. Tidigare han han uttalat sig om att det finns två alternativ. Utlandet eller Hockeyettan. Just nu tränar han på egen hand och har utnyttjat möjligheten att träna med Mjölby Hockey som håller till i Hockeytvåan, men säger också att han har högre ambitioner än att spela i Hockeytvåan.

– Man vill helst vara igång och var i ett lag nu, och ha det som man brukar ha det så här års. Det gäller att hitta en helhetslösning i en klubb som vill framåt. I Hockeyettan är det få förunnat att bara kunna leva på hockeylönen och nu är man snart inne i november så vill man lösa jobb så snabbt som möjligt. Dels vill man ha något att göra på dagarna och sen kanske tjäna en slant så man går lite plus och inte minus, säger han och utvecklar sitt resonemang.

– Att man får lära sig nya saker och träffa lite annat folk också. Jag känner att jag vill ha en helhetslösning eftersom man inte är proffs på Division 1-nivå. Man vill gärna ha jobb på en gång så att man inte behöver vänta till januari och sen får man jobba februari, mars och april. Det är svårt att prestera på isen om man inte har löst det där. Jag försökte lösa det själv i Nyköping och sånt tar lite extra energi, säger han.

Klubbvalet är emellertid inte långt borta.

– Jag har haft lite kontakter med några klubbar under dagen och det har funnits lite intresse så vi får se vad som händer, säger han.

I Tranås återfinns sex spelare som Krantz tidigare spelat med i Linköping, sju spelare om Anton Blomberg också väljer spel i klubben. Frågan är om det inte vore den perfekta lösningen för backen med sin bas i Linköping.

– Tranås har alltid varit ett topplag och sen känner man ganska många i laget. Man har ju mött Tranås ganska många gånger också. Jag är öppen för alla förslag och är här hemma och tränar, jag känner mig i bra form så jag känner att jag skulle kunna gå in och spela direkt, avslutar han.

Calle Krantz | Spelarkarriär

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Skrivit och följt Hockeyettan i över tio år, både som journalist och i olika roller i diverse klubbar i Hockeyettan, SHL och SDHL. Bevakar i synnerhet Tranås AIF. Hockeyettan Södra i allmänhet. Ansvarig utgivare för Hockey365.se. Tips, frågor? toni.lappalainen@hockey365.se

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mest lästa just nu

Kalmar HC:s stora överraskning

Hockeyettan Södra

Kalmar upp på Allettan-plats

Hockeyettan Södra

”Vi har en bra känsla”

Hockeyettan Östra

”Det var förkrossande”

Hockeyettan Södra

Spelbloggen: Piteå tar det här

Spelbloggen

Förre LHC-duon förstärker KRIF

Hockeyettan Södra

”Vi är ett topplag av en anledning”

Hockeyettan Västra

Lappalainen: ”Är det dags för poolspel i Norr?!”

Toni Lappalainen

Veckans lag #5 – Södra

Hockeyettan Södra

Veckans lag #5 – Västra

Hockeyettan Västra

Reklam

SAMARBETSPARTNER

Hockey365 på Facebook

Loading...

REKLAM

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Copyright © 2019 Hockey365.se

Connect
Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.