Connect with us

Prenumerera

Toni Lappalainen

Lappalainen: ”Drakarna lyfter i motvind”

Vinst hemma i Stiga Arena | Foto: Toni Lappalainen

När jag jobbade med Linköping HC för en hel evighet sen hade vi en säljare som hette Harald som jag ofta pratade med. Hans kontor låg mitt emot det ”skyffe” vi på media hade. Han brukade alltid säga ”Det är i motvind drakarna lyfter”. Jag tror inte att han visste hur rätt han hade. Han pratade förstås om Linköping (och om en massa obehaglig kvartsfinaler mot Skellefteå), men just idag hade han lika gärna kunnat prata om Tranås.

Karl Helmerssons problem den här säsongen har inte varit få. Tvärtom, de har varit ganska många. När den ena saken funnit sin lösning så har nästa problem inträffat. Det kan knäcka även den bästa. Spelare har åkt in och ut i laget, en del har flyttat, vissa har slutat och andra har inte tagit plats. Vardagsmat, förstås.

Något som varit mer eller mindre konstant har varit att man inte klarat av att spela hockey i sextio minuter. Ofta har det handlat om två bra perioder och en genomusel, eller tre lite halvusla perioder. Ikväll lyckades de med konststycket att prestera tre bra perioder. Värt att notera är att det hade varit min åsikt oavsett om man vunnit eller förlorat. Den här typen av hockey har vi inte sett sedan kvalserien i fjol, och frågan man ställer sig är om det var en engångsföreteelse eller om man hittat sin form?

Det som personifierar det här laget när man presterar på det här sättet är att det inte finns något ”jag”. Det är en för alla, alla för en. Det låter klyschigt, men blicka tillbaka på de senaste veckorna och ta med dig att Fransson statuerat tydliga exempel. Det finns ingen plats för ett ”jag” som är större än laget om man ska nå framgång.

På tal om Stefan Fransson. Han vandrade fram och tillbaka på läktaren med en viss Anton Blomberg idag. Jag är helt säker på att det här är lite humor från ”Frasses” sida. Han vet att hela Tranås suktar efter en målspruta som Blomberg.

Enligt väldigt trovärdiga uppgifter så står valet mellan Kalmar och Tranås. Handlar det om pengar för Blomberg, vilket jag betvivlar, så kommer han välja Kalmar. Handlar det om att få den roll han vill ha så kommer valet att bli Tranås. Ikväll firar han hur som helst med spelarna i Tranås, det är ett som är säkert. Efter helgen ska han och hans agent ta ett beslut.

Idag saknade man fyra spelare i form av Albin Torstensson, Isak Ragnevad, Mathias Karlsson och Filip Halvordsson. Torstensson kör rehab och tillbaka om ungefär tre veckor, om allt går som det ska. Ragnevad skadade handen och kunde inte greppa med den, vad det betyder vet ingen. Sean McGovern saknades och lär heller inte återvända till Tranås, enligt uppgifter från flera håll idag.

Med den vetskapen så kan man säga att Tranås är i behov spelare. På några veckor har man gått från 25 spelare till 17 spelare. Det är inte bara ett matchproblem utan kanske ännu hellre ett träningsproblem. Man har tillfälligt löst det genom kortare träningar och genom att låna in Henrik Malmström. På längre sikt handlar det om att ersätta med minst en back och en forward.

Tillgänglig just nu: Calle Krantz och Anton Blomberg. Jag tycker att det heller inte vore helt fel att kalla hem Jesper Petersson som gjort det bra i HA74. Sen finns alltid Schelin i Mjölby, där finns också Bremer, Jigmalm eller varför inte Dimtrén som tillfälliga lösningar.

Nu är det matchfritt till nästa söndag när man tar emot Mörrum. Det är en fördel för Tranås som behöver få tillbaka spelare, men manmåste generellt ifrågasätta varför man bara spelar två matcher på två veckor?

Bäst ikväll?

  • Anders Skoog hade spelat i SHL om han kunde åka skridskor, men ikväll var han på spelhumör. Då är han mäktig att kolla på.
  • Ivar Arnesson är sjuk i huvudet. Det är den enda legitima anledning till att tre gånger om slänga sig och täcka skott i samma byte utan någon som helst respekt för sin egen hälsa. Men han är nyttig, och älskad av alla.
  • Fredrik Lindström blir bara bättre och bättre. Jag vet inte om det beror på Alasaaris avsked, men det kan också lika gärna vara ett lustigt sammanträffande.
  • Vet Rasmus Koskinen och Pontus Eklöf om att de väger 30 kilo mindre än de flesta i Troja? Det verkar spela mindre roll, men det säger en del om dessa herrars psyke.
  • Oskar Karlsson växer för varje match. Han blir bara bättre ju tuffare motståndet blir.
  • Om det blir en mustaschkamp i laget så har André Astley Rydberg redan vunnit.

Sämst idag?

  • Publiken. Inte den som var på plats, uan den som aldrig kom. 519 åskådare när det är toppmatch. Det är nästan skamset. Klubben gör mer än allt för att marknadsföra matcherna. Det känns som om att det inte spelar någon roll om man vinner SM-guld i morgon, så kommer man knappt över 1000. Svårflörtat, minst sagt.

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Skrivit och följt Hockeyettan i över tio år, både som journalist och i olika roller i diverse klubbar i Hockeyettan, SHL och SDHL. Bevakar i synnerhet Tranås AIF. Hockeyettan Södra i allmänhet. Ansvarig utgivare för Hockey365.se. Tips, frågor? toni.lappalainen@hockey365.se

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mest lästa just nu

Kalmar HC:s stora överraskning

Hockeyettan Södra

Kalmar upp på Allettan-plats

Hockeyettan Södra

”Vi har en bra känsla”

Hockeyettan Östra

”Det var förkrossande”

Hockeyettan Södra

Spelbloggen: Piteå tar det här

Spelbloggen

Förre LHC-duon förstärker KRIF

Hockeyettan Södra

”Vi är ett topplag av en anledning”

Hockeyettan Västra

Lappalainen: ”Är det dags för poolspel i Norr?!”

Toni Lappalainen

Veckans lag #5 – Södra

Hockeyettan Södra

Veckans lag #5 – Västra

Hockeyettan Västra

Reklam

SAMARBETSPARTNER

Hockey365 på Facebook

Loading...

REKLAM

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Copyright © 2019 Hockey365.se

Connect
Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.