Connect with us

Prenumerera

Toni Lappalainen

Lappalainen: ”Men ändå”

Fot: Marcus Vilson | Swe Press Photo

Kvällens sju matcher är till ända och det blev ungefär som man hade förväntat sig, men ändå inte.

Toppmöte i Östersund mellan hemmlaget och Boden. Som jag spekulerade i på förhand så blev det hemmavinst, men det var en stökig match. Matchstraff på Westlund och Nyman. Nyman började med en sen tackling och fullföljde med en slewfooting, det är inte så förvånanade att det rinner över för just honom.

Tony Söderman fortsätter leverera som ha brukar. Det som imponerar är att Jesper Schiöler tycks ha hittat hem i Östersund. Han kom dit på tryout, blev kvar och fortsätter leverera. 3-0 blev resultatet och Christoffersson håller nollan, han och Hjelm har nu en varsin nolla. Men ändå.

Superheta derbyt i Nybro verkar ha varit precis så spännande som det kan vara. 2500 på läktaren och det resulterade i en vinst med 4-2, sista av Robin Wengdahl i öppen kasse. Nybro är nya serieledare eftersom Troja förlorade ikväll. Nybro är skrämmande bra just nu och då ska man komma ihåg att man inte fått igång sparkapital som Viktor Lennartsson, som visserligen gjorde mål ikväll.

Det går liksom inte att kritisera Kalmar för den här insatsen. Man förlorade mot ett för dagen bättre lag. Punkt slut. Man drar på sig många utvisningar i den här matchen, men det gör Nybro också. Man gör mål i numerärt överläge, men det gör Nybro också. Man har bra målvaktsspel, men det har Nybro också. Man följdes liksom åt ikväll. Jag tror ändå att Kalmar tar en plats till Allettan – till slut. Men ändå.

Vännäs.

Man börjar nästan tycka synd om laget. Man har potential för betydligt mer än vad man just nu får ut av sitt skadeskjutna lag. Nyförävet Noah Corson gör mål, man hämtar upp 0-2 till 2-2 men ändå lyckas man inte få med sig poäng.

Vännäs måste få till en omstart likt Tyringe gjorde och allt efter det har presterat bättre, men först och främst måste man ju fylla på med något riktigt bra. Det känns som Weiskog och killar av hans kaliber ska dra det här tåget, men något klickar inte.

Nu blir det inte bättre än att man ska åka till Östersund på onsdag.

Kiruna AIF står nu på samma poäng som Kalix som innehar sista platsen till Allettan, men man har två matcher mer spelade. Men ändå.

Piteå gjorde processen kort mot Örnsköldsvik. 1-5 och det var lite som vanligt. Iskasson, Högberg & Co. Piteå ”lider” av samma problem som lag som Troja och Hudiksvall. Man har två målvakter som är alldeles för bra i förhållande till matcher de står. Man har två målvakter som skulle kunna vara givna ”ettor” i vilket lag som helst i Hockeyettan. Hur länge håller det?

All I do is win, win, win. Jag tror det är så artisten T-Pain sjunger. Det hade lika gärna kunna vara Erik Koskela för hans Grums har nu gått upp i serieledning. Vem hade tippat det för två månader sen? Säger du ja så ljuger du.

Nu kan Mariestad putta ner dem redan i morgon.

Det var som det brukar. Lite Pelle Hedlund. Lite Jesper Norbäck. Lite Gustav Bågenvik. Tre poäng. Skämt åsido. Det är en skrämmande utveckling hela laget haft och tittar man ikväll så har man en skotteffektivtet på nästan 15 procent. Bara Nyköping är bättre än det ikväll. Men ändå.

På tal om Nyköping.

Välkommen med i matchen. 20 skott och fyra mål mot Forshaga räckte. Helt plötsligt är Nyköpings chanser till Allettan helt realistiska. De kan å andra sidan grusas rejält i morgon om Skövde vinner. Bara att man är inom räckhåll redan nu efter den urusla form man haft hittills är ett gott tecken. Men ändå.

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Skrivit och följt Hockeyettan i över tio år, både som journalist och i olika roller i diverse klubbar i Hockeyettan, SHL och SDHL. Bevakar i synnerhet Tranås AIF. Hockeyettan Södra i allmänhet. Ansvarig utgivare för Hockey365.se. Tips, frågor? toni.lappalainen@hockey365.se

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mest lästa just nu

Kalmar HC:s stora överraskning

Hockeyettan Södra

Kalmar upp på Allettan-plats

Hockeyettan Södra

”Vi har en bra känsla”

Hockeyettan Östra

”Det var förkrossande”

Hockeyettan Södra

Spelbloggen: Piteå tar det här

Spelbloggen

Förre LHC-duon förstärker KRIF

Hockeyettan Södra

”Vi är ett topplag av en anledning”

Hockeyettan Västra

Lappalainen: ”Är det dags för poolspel i Norr?!”

Toni Lappalainen

Veckans lag #5 – Södra

Hockeyettan Södra

Veckans lag #5 – Västra

Hockeyettan Västra

Reklam

SAMARBETSPARTNER

Hockey365 på Facebook

Loading...

REKLAM

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Copyright © 2019 Hockey365.se

Connect
Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.