Connect with us

Prenumerera

Spelbloggen

Lappalainen: ”Sexpoängsmatcherna”

(Photo by: Jonathan Persson | Swe Press Photo)

Söndagen bjuder på ett antal potentiella kioskvältare, eller kanske ska man kalla det för sexpoängsmatcher. Hur som helst, det finns utrymme för en del tabellförändringar kring Allettan-strecken efter denna helg.

Vimmerby – Halmstad 1

Hela Hockeyettan-etablisemanget är förtrollade av Halmstad. Jag fortsätter att hävda att det inte är ett lag för Allettan. Dels hoppas jag det utifrån att man spelar en hockey som man inte direkt rycks med i. Dels tror jag att man inte kan gå en hel grundserie och ha en sådan läskig form som Anton Malmborg visat upp. Det måste dippa förr eller senare, och när det gör det kommer Halmstad falla som ett korthus.

Vimmerby spelar med kniven mot strupen, och man får nästan en känsla av att de trivs i den rollen. Naturligtvis hade man velat ha fler poäng vid det här laget, men alla drakar lyfter i motvind. Jag vidhåller att de kommer att slåss in på målsnöret om en Allettan-plats.

Skövde – Malung 1

Jag måste erkänna. Jag såg inte Skövde som ett lag för den övre halvan av serien. Under försäsongen såg det riktigt illa ut bitvis och även under inledningen av serien. Jag minns specifikt matchen mot Forshaga på bortaplan som ett riktigt bottennapp. Sen kom derbyt och Skövde växlade upp rejält. Ironiskt att Skövde har Mariestad att tacka för den uppstudsen.

Nu ser jag det som eller mindre en omöjlighet att man kommer släppa sin plats. Däremot ser jag det här laget ta ytterligare steg i sin utveckling, och kanske avancera någon placering. Här har Malung inget att sätta emot. Klar etta.

Mariestad – Eskilstuna Linden 1

Borlänge gjorde sitt i fredags ocn vandrade hem tre enkla poäng mot Köping. Nu är det Mariestads tur att göra detsamma. Det bör gå enligt plan men man måste lyfta ett varningens finger när det rör sig om Linden. Det är på inget sätt ett lag som man bara städar av, det finns kvalité på flera punkter. Hemma i Mariehus Arena bör Mariestad inte ha några problem att vinna mot Linden men det kommer sitta hårt inne.

Spännande debut av Lukas Carlsson väntar, där får man ett klassförvärv hos nykomlingen. Tyvärr räcker det inte till poäng, dessutom poäng som man skulle behöva för att haka på Allettan-rejset.

Hanhals – Mörrum 2

Här är det två lag som inte nått upp till sin potential. I den bästa av världar skulle Mörrum vara givna för Allettan och Hanhals skulle vara och snoka på en plats, ungerfär där Mörrum är nu.

Det är trist att konstatera att inget av lagen har lyckats med sina lagbyggen fullt ut och det får man betala priset. Man måste ändå ge Mörrum kredd för att man försöker göra det man kan för att rädda höstsäsongen. En hel del spännande har kommit in, speciellt på backsidan och där kan man räkna in Dave Lindarv också som betyder mer man kanske tror för laget.

Det osar inte glädje om Mörrum just, men under söndagen får de åtminstone med sig tre poäng hem. Jag ser inte att Hanhals har potentialen att störa Mörrums offensiva kompetens, trots att de vann förra mötet med 6-7 på straffar. Mörrum var ett annat lag då, och hade annan ”kompetens” (eller kanske avsaknaden av den?) på bänken.

Wings – Strömsbro 2

Här kan man gott och väl lägga betoningen på spänning. Två lag som tänker mer offensivt än defensivt, även om Wings visat att man kan spela med en god balans. Strömsbro har fyllt på med så mycket smaskigt på sistone att man undrar hur mycket offensiv ”fire power” ett lag egentligen behöver?

Tillsammans med Väsby har Strömsbro gjort flest mål i den östra serien (44), men man har också släppt in mest av lagen som är där uppe och slåss om en plats till Allettan. Det måste man korrigera om man ska kunna slåss om den sista platsen till Allettan.

Vid vinst med mer än ett mål så passerar Wings dessutom Väsby på tredjeplatsen, men med tesen motivation alltid slår klass så får favören ändå falla på Strömsbro. Vid vinst kan man utöka distansen till Vallentuna nedanför strecket, det är något man säkerligen motiverar sig med denna söndag.

Ta rygg!https://track.adform.net/C/?bn=33427549

Söndagens matcher

HockeyEttan Norra
16:00Tegs SK Hockey – Kiruna AIF1A3 Arena
HockeyEttan Södra
16:00Vimmerby HC – Halmstad HF1Vimmerby Ishall
16:00Hanhals IF – Mörrums GoIS IK2Kungsbacka Ishall (A)
16:00Kallinge-Ronneby IF – HC Dalen1Soft Center Arena
HockeyEttan Västra
16:00Skövde IK – Malungs IF1Billingehov
16:00Lindlövens IF – Kumla HC Black Bulls1Lindehov
16:00Mariestad BoIS HC – Eskilstuna Linden Hockey1Mariehus Arena
HockeyEttan Östra
16:00IF Vallentuna BK – Segeltorps IF1Vallentuna Ishall
16:00Enköpings SK HK – Hanvikens SKXBahcohallen
16:00Wings HC Arlanda – Strömsbro IF2Pinbackshallen
16:00Hammarby IF – Huddinge IK2SDC-hallen

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Skrivit och följt Hockeyettan i över tio år, både som journalist och i olika roller i diverse klubbar i Hockeyettan, SHL och SDHL. Bevakar i synnerhet Tranås AIF. Hockeyettan Södra i allmänhet. Ansvarig utgivare för Hockey365.se. Tips, frågor? toni.lappalainen@hockey365.se

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mest lästa just nu

Kalmar HC:s stora överraskning

Hockeyettan Södra

Kalmar upp på Allettan-plats

Hockeyettan Södra

”Vi har en bra känsla”

Hockeyettan Östra

”Det var förkrossande”

Hockeyettan Södra

Spelbloggen: Piteå tar det här

Spelbloggen

Förre LHC-duon förstärker KRIF

Hockeyettan Södra

”Vi är ett topplag av en anledning”

Hockeyettan Västra

Lappalainen: ”Är det dags för poolspel i Norr?!”

Toni Lappalainen

Veckans lag #5 – Södra

Hockeyettan Södra

Veckans lag #5 – Västra

Hockeyettan Västra

Reklam

SAMARBETSPARTNER

Hockey365 på Facebook

Loading...

REKLAM

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Copyright © 2019 Hockey365.se

Connect
Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.