Connect with us

Prenumerera

Hockeyettan Södra

Olsson: Förra årets matcher mot Kalmar va lite ”high chaparral”

Foto: Magnus Tingström/Sveriges Radio Arkivbild

I morgon smäller det i HockeyEttan Södra, stekhett derby mellan Nybro Vikings IF och Kalmar HC. En av ettans absolut hetaste matcher där Vikings jagar revansch efter två raka nederlag och förluster i fyra av senaste sex matcherna lagen emellan.

– Det var dom roligaste matcherna på säsongen. Tillställningen runt omkring matcherna och att de drar så stort intresse gör dom matcherna riktigt speciella. Det var tajta matcher mot dem förra säsongen där vi oftast drog det längst strået säger KHC:s Rasmus Djerf.

Vikings Linus Olsson säger så här. – Förra årets matcher mot Kalmar va lite ”high chaparral”, kunde hända lite vad som helst. Så upplevde jag det från vår sida och det speglade väl lite hela vår säsong.

Vikings har inlett denna säsongen på ett helt annat sätt än förra året och placerar sig nu på andraplats med 25 inspelade poäng där endast Kalmar är laget som slagit Vikings på ordinarie tid, 3-2 i premiären.

– Tycker vi har en helt annan stabilitet i år, är mer trygga i defensiven! Känns som vi inte riktigt satt vårt anfallsspel som vi vill, men tror det kommer allt eftersom säger Linus Olsson.

Kalmar i sin tur har haft en trubbigare första halva av grundserien där den stabiliteten som Vikings visat upp inte infunnit sig än. Inför derbyt ligger Kalmar femma med 20 poäng. Rasmus Djerf är inne på samma linje.

– Jag tycker vi har gjort det okej, men vi har mer att ge. Det är inte nu vi ska vara som bäst för säsongen och jag tror att vi kommer bli bättre och bättre ju längre säsongen håller på.

Inför derbyt är förutsättningarna att det möblerats om en del i Kalmar där backen Kristjan Cepon lämnat laget och flyttat hem till Slovenien och tryoutande David Norris fick ej något kontrakt. Nya ansikten är de finska bröderna Ville och Mikko Virtanen som ska tillföra ny energi och kvalité i KHC.

Djerf tänker såhär inför matchen – Det ska bli riktigt roligt att möte dem på lördag. Det går rykten om att det är slutsålt vilket låter väldigt lovande. Nybro har sett väldigt bra ut denna säsongen så det kommer bli en riktigt rolig utmaning att möte dem imorgon!

Hur ska ni lyckas vinna över formstarka Vikings?

Att vi är noggranna och inte gör misstag på fel ställen. Tycker att det är så andra lag har gjort mål mot oss, men tror att vi har lärt oss vår läxa och kan steppa upp på den fronten. Vi vinner med 3-2.

I Vikings har det varit lugnare i truppen och det speglar egentligen hela deras säsong såhär långt. Olsson tror att Vikings tar revansch på Kalmar.

– Nytt derby, känns väldigt kul och inspirerande såklart, fullt hus hemma så de är bara att in å njuta å köra! Nycklarna för oss tror jag är att inte påverkas av dom yttre faktorerna utan fokusera på det som vi gör och pratar om dagligen.

– Gör vi vad vi ska och spelar på den nivå vi vet vi har så är jag övertygad om att vi vinner säger Olsson.

Det är inget snack om att det är två rejält taggade lag som drabbar samman i Liljas Arena kl. 16:00 på lördagen som i mitt tycke är ettans hetaste derby!

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Tobias Johansson, 37 år från Kalmar. Representerat Kalmar HC och Tingsryds AIF. La skridskorna på hyllan 2003. Efter det jobbat som sportchef, styrelseordförande och klubbchef i Kalmar HC. Kommer att bevaka HockeyEttan med fokus på Kalmar HC och Nybro Vikings IF. Tips, frågor? tobias.johansson@hockey365.se

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mest lästa just nu

Kalmar HC:s stora överraskning

Hockeyettan Södra

Kalmar upp på Allettan-plats

Hockeyettan Södra

”Vi har en bra känsla”

Hockeyettan Östra

”Det var förkrossande”

Hockeyettan Södra

Spelbloggen: Piteå tar det här

Spelbloggen

Förre LHC-duon förstärker KRIF

Hockeyettan Södra

”Vi är ett topplag av en anledning”

Hockeyettan Västra

Lappalainen: ”Är det dags för poolspel i Norr?!”

Toni Lappalainen

Veckans lag #5 – Södra

Hockeyettan Södra

Veckans lag #5 – Västra

Hockeyettan Västra

Reklam

SAMARBETSPARTNER

Hockey365 på Facebook

Loading...

REKLAM

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Copyright © 2019 Hockey365.se

Connect
Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.