Connect with us

Prenumerera

Om 365

Först och främst, välkomna till Hockey365. Vår vision är bli bäst på Hockeyettan, och just därför fokuserar vi uteslutande på just Hockeyettan.

Historik

För tio år sen, säsongen 2009/10, inleddes den lilla stora resan mot Hockey365. Då startade Toni Lappalainen sajten Hockeydirekt. Sajten fkuserade initialt på Mjölby Hockey som då huserade i Division 1 E Sajten drevs helt på ideel basis samtidigt som Toni själv frilansade med annan hockey och representerade publikationer så som Nyheter24, Östgöta Correspondenten, Hockeymagasinet och ytterligare 30+ sajter – och publikationer.

Hockeydirekt lockade tusentals läsare varje vecka och sedermera såldes webbplatsen och namnet till ett bolag i Linköping. Bolaget valde efter en tid att omstruckturera sajten och satsa på lokalhockey i Linköping, varpå Toni Lappalainen också lämnade bolaget.

Under flera år jobbade Lappalainen tillsammans med Linköping HC och ansvarde bland annat för media rörande juniorhockey och damhockey, där höjdpunkterna var JSM-guld och SM-guld på damsidan. 2013 rekryterades Lappalainen av Tranås AIF för att vara med i uppbyggnanden av webbsändningar av matcherna i Hockeyettan.

Under perioden har han även drivit olika bloggar med fokus på den södra serien.

Sedan 2019 driver han bolaget TL Textbildform AB och ett av dessa bolags armar är Hockey365.

Vision

Under alla år av bevakning av Hockeyettan så har visonen varit klar. Ligan behöver en oberoende sajt som bevakar samtliga serier på daglig basis. Den sajten behöver ha resurser och alla skribenter måste ha betalt.

Under 2019 öppnandes möjligheterna att jobba med detta på heltid och rekrytera skribenter som skriver utifrån ett journalistiskt perspektiv med sakkunskap om Hockeyettan. Just nu pågår rekrytering av skribenter och det stora målet är att kunna anställa så kallade ”on the beat-skribenter” som följer ett och samma lag hela tiden.

Anledningen till det är att skapa goda relationer med klubbarna, att garantera att vi skriver om det som relevant och bibehålla ett konstant flöde av nyheter. Vem som helst förstår förstås att det är ett långsikigt att arbete att hitta 46 skribenter för den visionen.

Är du intresserad? Skicka ett mejl till redaktionen@hockey365.se med en pressentation av vem du är, vilken klubb du vill skriva om och dina tidgare erfarenheter.

Vid frågor, skicka ett mail till ansvarig utgivare, Toni Lappalainen.

SAMARBETSPARTNER

Hockey365 på Facebook

Loading...

REKLAM

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Copyright © 2019 Hockey365.se

Connect
Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.