Connect with us

Prenumerera

Krister Holm

Piteås ikon inför toppderbyt

Imorgon är det dags för ett ganska nytt men ändå hett toppderby när Norrbottens just nu bästa hockyettanlag Boden och Piteå möts med Boden som hemmalag.

Piteå har länge varit starkast men förra säsongen gick Boden längre och i år vill gärna hemmalaget ta det definitiva övertaget. Ett bra steg på vägen dit är att vinna morgondagens match, men då måste man hålla koll på Piteås suveräna poängligaledare och ikon Magnus Isaksson. Magnus har noterats för hela 19 poäng på de åtta inledande matcherna, med andra ord nästa 2½ poäng per match, och frågan är om han har siktet inställt på att kanske sätta nytt personligt poängrekord under säsongen (hans tidigare är 77 poäng från säsongen 13/14)?

– Haha, det tror jag inte, men nog är det någon match det studsat med lite extra, menar Magnus när jag får tag på honom på väg hem från träningen. Men det är kul att det rullat in något i alla fall. Men jag lägger ingen större vikt vid det där längre, det är skillnad mot hur det var om man backar några år, då var det mer att man försökte få in någon extra. Nu är jag inte lika brydd. Men visst är det kul att få göra mål här och där men inte på samma sätt. Det viktiga är att vi tar tre poäng. Sedan är det klart att man ska producera, det är min uppgift lite, men jag är inte där och jagar något om vi leder med 6-1 för att göra ett 7-1 mål på samma sätt som förr även om det är kul att göra poäng, det kan man inte ta bort. Vinnarskallen går aldrig ur en egentligen, det är därför man fortfarande spelar, jag är ju ändå hyfsat gammal, viljan att få vinna något ligger kvar.

Piteå har ända sedan säsongen 15/16 varit det av Norrbottens lag som placerat sig bäst grundserien, de senaste tre säsongerna har man också vunnit. Det var dock Boden som vann allettan förra säsongen och det var Boden som gick till kvalserien. När jag undrar om det är så att Boden är på väg om nu så svarar han diplomatiskt.

– Njae, svårt att säga, det är många lag, om det är Boden som kör om eller hur det är, men jag tycker det är rätt jämnt skägg på det. Vi får väl se vem som går längst när säsongen är slut, det vore väl perfekt om både Boden och Piteå går upp och vi får två nya lag i allsvenskan här uppe.

Ungt lag

Att Boden ändå tagit kliv framåt säsong för säsong står klart och samtidigt har Piteå tappat en del inför säsongen. Framför allt så har man inte värvat in lika namnkunniga ersättare som man brukar göra för dom som har lämnat. Något som Piteåkaptenen håller med om.

– Vi har plockat upp fler egna juniorer i år och då tar det lite längre tid innan spelet sitter. Vi har som vanligt tappat ungefär åtta spelare, det är några spelare som testar vingarna i allsvenskan och andra som lämnat för annat, men i år har vi ersatt dom med fler juniorer än innan så vi har ett yngre lag, samtidigt som man blir äldre själv, det är väl den stora skillnaden från förra säsongen. Vi har alltid haft unga lag men det är ännu yngre i år. I grunden ska det inte betyda någon skillnad i hur vi spelar, men med lite större omsättning så tar det en stund att få in alla på samma spår. Men alla vi får in är bra killar och beredda att göra jobbet, fast vi har en längre startsträcka än tidigare år.

Boden mer namnkunniga

Med så många unga killar och det relativt orutinerade laget Piteå har så är det inte många tyckare som ser Piteå som favoriter i serien på samma sätt som tidigare år. Laget har gått från att vara laget att slå till att få slå lite ur underläge, hur ser han på det?

– Boden har haft bättre lag än oss varje år ända sedan de gick upp i ettan, redan första säsongen hade de mer namnkunniga spelare än oss med flera spelare som spelat i högre serier. Så dom har varit favoriter varje år, redan första året de spelade i ettan. Vi åker mycket skridskor, det är det vi gör, jag tycker inte vi varit favoriter . Vi ska vara med i toppen det ska vi, men det finns många bra lag i den norra ettan och det kommer bli hårt om alla platser i allettan. Teg har ett bra lag, med en bra kedja. Östersund är tunga att möta. Örnsköldsvik och Kalix är tuffa matcher varje gång, sedan att det drog det iväg mot Vännäs är mer tillfälligheter

Att man har ett mer orutinerat lag är något som också märkts på resultaten. Piteå förlorade sina första två matcher men sedan har det gått bättre och bättre och nu har man sex raka segrar.

– Vi har haft en ok säsongsinledning, vi hade ingen jättebra start första två matcherna men sedan har det blivit bättre och bättre så vi börjar hitta spelet mer och mer för varje match som går. Fast jag tycker vi kan bättre än vad vi gjort hittills, vi har en bit kvar spelmässigt. Vi kommer och ska höja oss ju längre säsongen går.

Vad har dom då för mål med säsongen? Här väljer Magnus ett ”safe” svar.

– Ska vi dra det i det stora så är det att gå så långt som möjligt, det hade varit roligt med kvalserie och att gå upp, men man ska inte titta så långt fram, då tappar man fokus. Utan det är först nästa match och sedan allettan som gäller, det är ett tråkigt svar men annars tappar man fokus.

Fokus på vårt eget spel

I slutet av vår pratstund så återvänder jag till att det imorgon är dags för det första derbyt mellan Boden och Piteå. Hur ser han på Boden och vad tror han om matchen?

– Boden är ett skickligt lag med många skickliga spelare. När dom vill är dom tunga att möta, vi mötte dom snabbt på DM inför säsongen men det är svårt att få en riktig bild av dom på den korta matchen, om dom spelar fysiskt eller mer på fart och skills i år. Jag tror säkert dom kommer att åka mycket skridskor och ha ett bra powerplay. Men vi kan inte fokusera så mycket på dom utan vi måste ha fokus på det vi ska göra. Vi måste ha bra fart och släppa pucken fort för att vi ska vinna. Det har varit bra matcher mellan oss genom åren, de flesta matcherna är tighta och bra. Det är roliga matcher att spela tycker vi spelare och förhoppningsvis blir det mycket folk som tittar. Jag har spelat med många av spelarna i Boden så det är roliga matcher på det sättet också. Men i slutändan är det tre poäng vi spelar om, det är lika viktiga poäng imorgon som det var förra helgen mot Vännäs.

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mest lästa just nu

Kalmar HC:s stora överraskning

Hockeyettan Södra

Kalmar upp på Allettan-plats

Hockeyettan Södra

”Vi har en bra känsla”

Hockeyettan Östra

”Det var förkrossande”

Hockeyettan Södra

Spelbloggen: Piteå tar det här

Spelbloggen

Förre LHC-duon förstärker KRIF

Hockeyettan Södra

”Vi är ett topplag av en anledning”

Hockeyettan Västra

Lappalainen: ”Är det dags för poolspel i Norr?!”

Toni Lappalainen

Veckans lag #5 – Södra

Hockeyettan Södra

Veckans lag #5 – Västra

Hockeyettan Västra

Reklam

SAMARBETSPARTNER

Hockey365 på Facebook

Loading...

REKLAM

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Copyright © 2019 Hockey365.se

Connect
Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.