Connect with us

Prenumerera

Hockeyettan Västra

Stora överraskningens stora utropstecken

Det finns överraskningar och så finns det Överraskningar. Den kanske allra största positiva överraskningen är Grums som just nu befinner sig på en andraplats i den västra ettan med 23 poäng endast en poäng bakom serieledande favoriterna Mariestad. Laget gick visserligen till allettan redan förra säsongen, men väl där så tog energin slut och man hamnade ohjälpligt sist. När man sedan dessutom tappade flera av sina vassaste kort så var det inte många som trodde på dom inför säsongen. Kanske inte ens själva? Vi frågar Pelle Hedlund, Grums poängkung som fått ett ordentligt genombrott med finfina 16 poäng på 10 matcher.

Just nu är ni serietvåa med 23 poäng, hade du trott på det inför säsongen?

Nej, jag var lite nervös inför säsongen faktiskt då vi tappat några tunga pjäser i Erkgärds och Söderlund bland annat. Men vi hade kvar Norbäck och jag var också kvar. Jag skadade mig ju fem matcher in i allettan, så jag missade nästan hela allettan. Så jag var väldigt revanschsugen, och vi har dessutom ett ungt lag som tävlar och vill bli bättre hela tiden. Så innan säsongen drog igång trodde jag det inte, men sedan när det drog igång så kändes det bra.

Vad sa ni inför säsongen, vad satte ni upp för mål?

Från början hade vi inget långsiktigt mål, vi visste det skulle bli tufft att nå allettan. Vi satte istället kortare mål, efter 3-4 matcher, så räknar på hur mycket poäng vi ska ta under dom och sedan utvärderar vi. Så gjorde vi förra säsongen med och det har funkat bra. Men nu när vi ligger så bra med så vill vi naturligtvis ta en allettanplats.

Så ni har överraskat positivt också på er själva?

Ja det har vi gjort. Det var inte många som trodde på oss. Visst hoppas man och man har väl en liten tro på sig själva naturligtvis, men den har växt och blivit större nu och så är det säkert hos folk runtomkring med.

Jämför laget med förra säsongen!

Jag ser ingen större skillnad. Vi har fått in en till målvakt, Gustav Bågenvik, som varit ruskigt bra och överraskat positivt. Sedan har vi fått in Jesper Appel som är jäkligt viktig, både som ledare i omklädningsrum och på isen. Men vi har samma spelsätt, samma go’ på träningen. Det är inte heller någon större skillnad på tränare, alla är nöjda. Vi spelar vårt enkla spel. Vi vill inte föra matcher, det gör att vi har lättare mot bra lag. Vi har svårare att tagga igång mot lag längre ner, men det har funkat bra hittills ändå.

Ni har ändå tappat tunga pjäser i Lukas Söderlund, Johan Erkgärds och Robert Tellberg. Det är inte vilka spelare som helst!

Det är ju inte det. Men många har steppat upp från fjolåret och vi har fått in bra ersättare, speciellt Noa Lindqvist Muci som jag tycker är en av våra bästa spelare. Han vill jag hylla. Sedan har vi en stabil backsida. Så vi har tappat många, men fått ihop det bra ändå.

Vad är nycklarna till er framgång?

Jag vet inte, det är en svår fråga. Men vi kämpar varje dag, och vi är utvecklingsbara och allt runtomkring är mycket seriösare i Grums numer. Vi tävlar hela tiden och är unga och hungriga. Sedan vet vi också våra begränsningar och krånglar inte till det.

Tittar man på ert facit så här långt så är ni oerhört starka på hemmaplan med sex raka trepoängare, men ni är svagare på bortplan med fem poäng på fyra matcher. Vad beror det på?

Vi är jävligt starka hemma, det är inte många som tar poäng här. Sedan har vi inte så mycket publik men vi är trygga i Billerudshallen. Jag tycker inte det är någon större skillnad på bortaplan, vi hade en plump mot Nyköping, då vi gick in till matchen med dålig inställning och trodde vi skulle förlora redan innan. Mot Forshaga (andra förlusten) så var det en jämn match, de vann väl rättvist kanske. Nej jag tror inte hemma eller bortaplan spelar någon roll egentligen, det är bara en slump tror jag.

Är det några av matcherna ni spelat hittills som har stuckit ut i positiv respektive negativ bemärkelse?

Mariestad hemma ska jag inte säga att vi är det bättre laget, vi blir nertryckta långa stunder, men vi gör det väldigt bra och gör sex mål framåt och släpper bara in två. Det var samma mot Borlänge också, de pressade ner oss men vi vann. Vi har egentligen bara gjort en dålig match och det är mot Nyköping. Vi har vunnit rättvist och kanske orättvist någon gång, men vi ber inte om ursäkt för det, dom segrarna är goa att ta.

Ni har en väldigt oprövad tränare i Erik Koskela. Vad kan du berätta om honom?

Jag visste vem det var innan, jag kommer från Åmål och han från Säffle och då har man koll på varandra. Erik har en bra ledarstil och får med sig gruppen. Han pratar med alla, det är ashärligt att ha en tränare som man kan ha en så bra och nära relation med. Han har en bra ledarstil, rätt lika som ”Sälen” (Andreas ”Sälen” Svensson) förra säsongen, det har funkat utmärkt.

Om vi kikar på din säsong då. Förra säsongen var inte dålig med 25 poäng på 28 matcher, men i år har det lossnat rejält med 16 poäng på 10 matcher! Vad är förklaringen?

Det är väl godkänt, hehe. Jag spelar med Jesper Norbäck och han är en av ettans bästa spelare enligt mig. Vi har ruggigt bra kemi ihop och vi hittar varandra j-t bra. Sedan har vi Filip Karlsson också som jobbar fram pucken åt oss så kan vi vara mer finlirare. Jag har väntat på genombrottet, det kanske kommer nu om man jobbar på.

Ni är alla dessutom med i plus/minustoppen, är ni starka också i egen zon?

Vi är inte så mycket i defensiv zon utan vi är oftast i offensiv zon. Vi har en bra andrafemma som är starka defensivt som får ta tekningarna i försvarszonen. Så vi spelar mest i anfallszonen, men visst kan vi fixa spelet i försvarszonen med.

Västra ettan har blivit väldigt tydlig tudelad med sex lag inom sex poäng och sedan ett hopp ner till övriga lag. Vad säger du om det?

Jag skulle säga det är väntat. Det är väl Nyköping som gått lite kräftgång, det är överraskande i mina ögon då det är det bästa laget vi mött hittills. Men annars är det väntat, vi ligger lite högre upp kanske än vad jag trott. Att vi skulle ligga tvåa tror jag inte många trodde, fast vi gick ju till allettan förra säsongen så vi ska väl vara med där uppe.

Till sist: Hur långt går ni i år?

Jag sticker ut hakan och säger att vi tar oss till allettan, men då är det hårt jobb som gäller. Sedan får vi ta det därifrån.

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mest lästa just nu

Kalmar HC:s stora överraskning

Hockeyettan Södra

Kalmar upp på Allettan-plats

Hockeyettan Södra

”Vi har en bra känsla”

Hockeyettan Östra

”Det var förkrossande”

Hockeyettan Södra

Spelbloggen: Piteå tar det här

Spelbloggen

Förre LHC-duon förstärker KRIF

Hockeyettan Södra

”Vi är ett topplag av en anledning”

Hockeyettan Västra

Lappalainen: ”Är det dags för poolspel i Norr?!”

Toni Lappalainen

Veckans lag #5 – Södra

Hockeyettan Södra

Veckans lag #5 – Västra

Hockeyettan Västra

Reklam

SAMARBETSPARTNER

Hockey365 på Facebook

Loading...

REKLAM

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Copyright © 2019 Hockey365.se

Connect
Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.