Connect with us

Prenumerera

Bloggar

Lappalainen: ”Kan Vimmerby vända på trenden?”

Ju äldre man blir ju oftare hittar man saker som man med åren blir lite, lite bättre på. Det kan handla om att lämna in deklarationen i tid, köpa broddar redan i september eller varför inte göra ett tips inför Hockeyettan som inte ser ut att spricka i omgång fyra.  

Det sistnämnda tycks vara det allra svåraste att lyckas med. Det fanns en handfull lag som jag trodde skulle befinna sig i träsket av den södra Hockeyettan. Borås fanns med i spekulationerna, lika så Tyringe och Halmstad. Jag hade aldrig i min vildaste fantasi kunna tänka mig Vimmerby där nere.

Visserligen finns där saker som skiljer årets upplaga från förra säsongens upplaga, och trots att vi pratar nyckelspelare så känns det som om man ska ha en trupp för den övre halvan av tabellen. Nu får man också ta i aktning att Vimmerby bara spelat två matcher till skillnad från resten av lagen i serien. Risken är emellertid överhängande att man går mot en tredje raka förlust när man under fredagen tar emot formstarka Nybro hemma i Tigerkulan.

Men vad är det så som skiljer sig i Vimmerby den här säsongen?

Till att börja med ska jag slå hål i en sanning som jag aldrig trott på själv. Det går inte att bortse från att tränarsidan spelar roll i den här ekvationen. Vimmerby hade en entusiastisk Phil Horsky förra säsongen, med en ännu tydligare spelidé, inte minst när det kom till försvarsspelet. Peter Nordström kliver in i Tigerkulan och det skriker inte direkt glädje när han öppnar munnen. Den känslan bekräftades också nyligen när han gick ut i lokalmedia och kritiserade det egna laget. Drar man igång en sådan grej i slutet av september så kan det där omklädningsrummet vara rena rama krigszonen innan oktober är slut.

Nordström känns inte som rätt komponent i Vimmerby. Han känns lika rätt som Sergei Joukov kändes i Mörrum. Skillnaden där är väl att Mörrum valde att göra processen kort med Joukov. Det i sig betyder inte att Nordström inte en kompetent tränare, det kan han mycket väl vara men just nu tycks han färga in illa i Vimmerbys tänk.

Det här innebär inte att det är kört för Vimmerby. Långt ifrån Jag är helt säker på att Vimmerby kommer vara med i resoenmanget om de fem platserna till Allettan när vi summerar om någon månad. Jag tror heller inte att lösningen är börja värva in poängspelare. I dagarna gjorde man precis det när man värvade in Niklas Salo som öst in poäng i den finska andraligan.

En sådan värvning kan förstås göra skillnad men jag tycker att just den typen av spelare finns i truppen och att truppen är tillräckligt stark. Det är inte alls vågat att sätta sig vid telefonen och värva spelare, det klarar vilken sportchef som helst, speciellt när det blåser. Det kräver dock en del att sitta lugnt i båten och lita på att komponenterna finns där, att ge killarna chansen att vända på skutan.

Ikväll tar man sig an Nybro och känslan är att det inte blir panik om man inte vinner, men bra närapå. Istället vill man nog se att man kan spela hockey i minst 60 minuter, att man behärskar sitt försvarsspel och att man har fart över alla lagdelar. Lyckas man dessa tre ”enkla” saker så kan Nybro mycket väl åka hem tomhänta.

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Skrivit och följt Hockeyettan i över tio år, både som journalist och i olika roller i diverse klubbar i Hockeyettan, SHL och SDHL. Bevakar i synnerhet Tranås AIF. Hockeyettan Södra i allmänhet. Ansvarig utgivare för Hockey365.se. Tips, frågor? toni.lappalainen@hockey365.se

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mest lästa just nu

Kalmar HC:s stora överraskning

Hockeyettan Södra

Kalmar upp på Allettan-plats

Hockeyettan Södra

”Vi har en bra känsla”

Hockeyettan Östra

”Det var förkrossande”

Hockeyettan Södra

Spelbloggen: Piteå tar det här

Spelbloggen

Förre LHC-duon förstärker KRIF

Hockeyettan Södra

”Vi är ett topplag av en anledning”

Hockeyettan Västra

Lappalainen: ”Är det dags för poolspel i Norr?!”

Toni Lappalainen

Veckans lag #5 – Södra

Hockeyettan Södra

Veckans lag #5 – Västra

Hockeyettan Västra

Reklam

SAMARBETSPARTNER

Hockey365 på Facebook

Loading...

REKLAM

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Copyright © 2019 Hockey365.se

Connect
Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.