Connect with us

Prenumerera

Hockeyettan Södra

Tranås slog serieledarna – trots ineffektivitet

( Photo by: Fredrik Sten | Swe Press Photo )

TRANÅS. TAIF lyckades under lördagen att besegra serieledaren Troja/Ljungby med 3-1 trots manfall och stor ineffektivitet.

Det fanns många faktorer som talade emot Tranås på förhand. Innan kvällens match hade man inte lyckats vinnan mot Troja/Ljungby på flera säsonger. Det närmaste vinst man kommit under de fem senaste försöken har slutat i förlust på övertid och straffar, vid två olika tillfällen.

Ikväll tog man död på den sviten när man kunde slå serieledaren med klara 3-1 i en match som man styrde spelmässigt under tre perioder. Trots att man hade initiativet från första nedsläpp så var det Troja/Ljungby som tog ledningen i matchen. Man gjorde det genom ett mål som aldrig borde ha godkänts enligt hemmalagets målvakt, Victor Johnson.

– Jag tycker inte det är mål. Han (Sjögren) kommer in och trycker med hela sin kraft på benskyddet och skyfflar in pucken, det är som att han ”spearar” mitt benskydd. Hade det varit SHL hade dem kollat på det och dömt bort, det är jag helt säker på.

Hur reagerar du på situationen med tanke på hur matchbilden såg ut?

– Någonstans så tycker jag inte att det är mål och jag tycker inte den faller på mitt konto eftersom det inte borde varit mål. Det är klart att det är tråkigt. Det är min puck egentligen, men så som situationen var så var det helt omöjligt att hålla kvar den.

Du verkade inte reagera initialt på situationen?

– Jag åkte fram till domaren i pausen. Jag försökte ropa på honom men han åkte bara ifrån mig så jag pratade med honom i pausen. Först tänkte han inte prata med mig för att han tyckte att jag kom fram hotfullt mot honom. Han sa att pucken låg lös, men den gör ju det för att han trycker in mig och pucken i mål, säger Johnson.

Victor Johnson visade klass mot serieledaren. | Foto: Toni Lappalainen

Hyllade motståndaren

Efter en mållös andra period där Tranås också styrde matchen så skulle det dröja halva den tredje perioden innan Pontus Eklöf hittade nätmaskorna till 1-1. Strax därefter avgjorde Fredrik Lindström matchen med sitt 2-1 genom att trä in pucken köksvägen på egen retur. Max Rapp fastställde resultatet till 3-1 i tom kasse.

Tranås led av en kraftig ineffektivitet under de två första perioderna. Trots att man fick flera chanser i numerärt överläge så ville inte pucken in över huvud taget. Effekten blev snarare tvärtom för när tempot gick ner så kunde Troja få initiativ i matchen, men så fort utvisningarna var över tog Tranås kommandot igen, men fortsatt mållöst. Mycket kunde tillskrivas gästernas målvakt Wictor Ragnewall som rädda flera frilägen och emellanåt också bjöd på klassiska tv-räddningar. Kollegan i det andra målet hyllade Ragnewall efter matchen.

– Ragnewall gör två monsterräddningar, det är SHL-klass på honom idag. Det är han som håller dem kvar i matchen, menar Johnson.

Ragnewall höll kvar Troja/Ljungby i matchen den här aftonen i många prekära lägen. Anledningen till att han behövde göra det var att Tranås för första gången den här säsongen presterade 60 minuter riktigt bra hockey.

”Han är ovärderlig”

En stor del i dagens insats var det uppoffrande kollektivet där spelare som Ivar Arnesson, Filip Petersson, Pontus Eklöf och Rasmus Koskinen gick vid frontlinjen. Arnesson förtjänade respekten från sina kollegor idag när han i samma byte täckte tre skott utan någon som helst respekt för sin egen kropp.

– Det är magiskt. Det är hans grej att täcka skott. Han gör det så löjligt bra. Det är inga dåliga skott, det är Jonte Nielsen som skjuter. Han skjuter rejält och det vet ju Ivar också, men han är helt orädd. Det är tekniskt bra, han gör det dag in och dag ut. ”Fille” gör också det alltid, säger han och fortsätter.

– Någonstans är det de som drar loket. ”Fille” är alltid i bräschen, det spelar ingen roll om det är träning eller match. Han är helt ovärderlig för oss. Det är en ynnest att få spela med honom som kapten. Han är kaptensmaterial deluxe, hur bra som helst, säger Johnson.

Tranås – Troja/Ljungby 3-1 (0-1, 0-0, 2-0)
Skott: 33-20 (13-5, 8-7, 12-8) | Utv: TAIF: 1×2 min TRO: 5 x 2 min
Publik: 519
Period 1
18:12 0-1 Carl-Johan Sjögren (Edström, Olofsson)
Period 2
Period 3
10:56 1-1 Pontus Eklöf (Skoog, Lindström)
16:16 2-1 Fredrik Lindström (Rapp)
18:17 3-1 Max Rapp (Arnesson, O. Karlsson) (ENG)

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Skrivit och följt Hockeyettan i över tio år, både som journalist och i olika roller i diverse klubbar i Hockeyettan, SHL och SDHL. Bevakar i synnerhet Tranås AIF. Hockeyettan Södra i allmänhet. Ansvarig utgivare för Hockey365.se. Tips, frågor? toni.lappalainen@hockey365.se

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mest lästa just nu

Kalmar HC:s stora överraskning

Hockeyettan Södra

Kalmar upp på Allettan-plats

Hockeyettan Södra

”Vi har en bra känsla”

Hockeyettan Östra

”Det var förkrossande”

Hockeyettan Södra

Spelbloggen: Piteå tar det här

Spelbloggen

Förre LHC-duon förstärker KRIF

Hockeyettan Södra

”Vi är ett topplag av en anledning”

Hockeyettan Västra

Lappalainen: ”Är det dags för poolspel i Norr?!”

Toni Lappalainen

Veckans lag #5 – Södra

Hockeyettan Södra

Veckans lag #5 – Västra

Hockeyettan Västra

Reklam

SAMARBETSPARTNER

Hockey365 på Facebook

Loading...

REKLAM

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Copyright © 2019 Hockey365.se

Connect
Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.