Connect with us

Prenumerera

Hockeyettan Södra

Tryggt Troja höll undan jagande Vimmerby

Det var en väldigt intressant match som gick av stapeln i Vimmerby ishall i afton. Skulle Troja återta serieledningen eller skulle Vimmerby under återvändande tränaren Phil Horsky få en andra raka seger?

PERIOD 1

Vimmerby inleder klart starkast och de första fem minuterna befinner man sig mer eller mindre hela tiden i Trojazonen anförda av en mycket pigg Roman Semjonovs. Troja agerar dock väldigt tryggt i försvarsspelet och det blir inte mer än några halvchanser för hemmalaget. Istället kommer den första riktigt heta chansen några minuter senare när börjat hitta ut ur pressen. Roman Semjonov kommer in på vänstersidan och hittar Niklas Salo med ett bra pass, men Salo får inte ren träff i det fina läget. När halva perioden var spelad så kommer Trojas första riktiga chans och det är ett riktigt bra. En tre mot tvåa ger Mattias Elfström ett halvt friläge till höger, men han tappar pucken och stöter den till Mattias Åkesson på vänstersidan men Åkesson missar skottet i det fina läget. Efter det läget tar Troja över och får ett par långa anfall, och det märks att Vimmerby inte är riktigt lika trygga i egen zon. Efter 13.05 så kommer 0-1 genom Tobias Törnqvist. Ett dragskott från blå hittar hela vägen in i mål sedan Tomas Rydén skymts av sin egen spelare. Efter det blir det ställningskrig under några minuter där inget av lagen direkt får något grepp om det andra. Då kommer Trojas Oscar Öhman in på vänsterkanten och skjuter på vinst och förlust ett skott från rätt dåligt läge, men Rydén gör en riktig tavla och pucken går via plocken och in i mål till 0-2. Resten av perioden är fri från riktigt heta lägen och perioden slutar sålunda 0-2.

PERIOD 2

Den andra perioden börjar där den första slutade med ställningskrig. Båda lagen tar ut varandra och det är fp riktigt heta chanser. Men efter knappt 2½ minut spelade så sticker Jakob Karlsson in pucken till Jesper Bärgård framför kassen men Ragnewall räddar. Det är samma upplägg när Vimmerby sedan får chansen i powerplay. Jakob Karlsson hittar Jesper Bärgård framför kassen, men denna gång  missar hans avslut mål. Efter det är det några minuter igen med blott några halvchanser, bland annat har Troja ett skott utifrån med bra trafik framför men Rydén ser pucken och räddar. Efter 17 minuters spel så är det ytterst nära att Troja också får 0-3. Carl-Johan Sjögren får pucken efter tekning och skjuter, pucken styrs av en Vimmerbyspelare och går i stolpen. I slutet av perioden så har Roman Semjonov en ny bra utflykt i Trojazonen. Men när han ser ut att ha skaffat sig ett riktigt bra skottläge mitt i slottet väljer han att passa och läget rinner ut i sanden.  

PERIOD 3

I den sista perioden så spelar Vimmerby lite mer desperat, man lägger mer puck på mål och försöker få tryck på kassen. Redan efter 1,10 styrs ett skott utanför och bara sekunder senare tappar Ragnewall ett till synes ofarligt skott ur plocken men pucken går utanför. Vimmerbys Niklas Salo kommer med bra fart in från kanten men vinkeln är lite dålig och Ragnewall kan rädda. Trojas första chans är dock riktigt vass. Kevin Karlsson hittar Emil Eriksson fri vid ena stolpen, men Emil missar pucken i det fina läget. Vimmerbys lilla forcering kom dock att ge utdelning när man får spela powerplay. Oskar Karlsson skjuter från blå, Ragnewall räddar men Anton Karlsson rakar in returen. Troja drar på sig en ny utvisning när Vimmerbys klart bästa spelare Roman Semjonov snurrar bakom Trojakassen och i det efterföljande powerplayet är det också han som är närmast att kvittera. Först med ett skott från bra läge när han kommer med fart på vänstersidan och sedan snappar han upp returen, får runt kassen och avslutar från höger men pucken går utanför. Där hade Vimmerby bra press men Ragnewall slänger rutinerat av sig hjälmen och får på så sätt stopp i spelet några minuter. Efter det så kan Troja hålla undan rätt bekvämt och inte hjälper det att Vimmerby tar ut målvakten. Det resulterar bara o att Oscar Öhman kan sätta 1-3 och spiken i kistan med 1,17 kvar.

SAMMANFATTNING

En match där Troja såg väldigt trygga ut i försvarsspelet. Trots att Vimmerby stundtals hade långa anfall, speciellt i början av första och mitten av tredje, så tappade Troja aldrig positionerna utan man spelade lugnt och metodiskt. Troja hade inte lika många och långa anfall, men när man väl etablerade tryck så fanns inte samma trygghet i de bakre leden hos Vimmerby. Chansmässigt var det egentligen en rätt jämn match, med något övertag för Vimmerby till och med, men Trojas trygga defensiv kom att fälla avgörandet.

Av Krister Holm

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mest lästa just nu

Kalmar HC:s stora överraskning

Hockeyettan Södra

Kalmar upp på Allettan-plats

Hockeyettan Södra

”Vi har en bra känsla”

Hockeyettan Östra

”Det var förkrossande”

Hockeyettan Södra

Spelbloggen: Piteå tar det här

Spelbloggen

Förre LHC-duon förstärker KRIF

Hockeyettan Södra

”Vi är ett topplag av en anledning”

Hockeyettan Västra

Lappalainen: ”Är det dags för poolspel i Norr?!”

Toni Lappalainen

Veckans lag #5 – Södra

Hockeyettan Södra

Veckans lag #5 – Västra

Hockeyettan Västra

Reklam

SAMARBETSPARTNER

Hockey365 på Facebook

Loading...

REKLAM

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Copyright © 2019 Hockey365.se

Connect
Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.