Connect with us

Prenumerera

Hockeyettan Södra

Veckans lag #2 – Södra

VECKANS LAG. Varje måndag plockar vi ut veckans lag. Ett lag för varje serie. I slutet av grundserien sätter vi ihop de spelarna som fått flest utmärkelser i Veckans lag och premierar spelarna och klubbarna de representerar på ett speciellt och fördelaktigt sätt.

Du som supporter kan också delta genom att varje vecka kommentera vilken/vilka spelare som saknas. Är motveringen tillräckligt stark premieras spelarna med poäng i vårt system och den spelare som fått flest poäng när vi summerar får titeln ”Höstens supporterspelare” och får ett pris precis som de övriga i ”Höstens veckans lag”.

Målvakt – Robin Johansson, Nybro Vikings

Robin var på tapeten redan förra veckan och var en av tre som var aktuella. Denna veckan stod kampen mellan Johansson och Anton Malmborg, men det går inte att frångå den gångna veckans imponerande insatser. Förra söndagen ”nollade” han Hanhals, som visserligen bara fick iväg 17 skott. Då var insatsen mot Kallinge/Ronneby snäppte bättre, där han stod pall för tre perioder och övertid och släppte bara en puck bakom sig. 34 räddningar och två poäng trots att laget bara avslossade 16 skott. Starkt är bara förnamnet.

Back – Marcus Lundberg, Kalmar HC

Lite av ett kaos i Kalmar för närvarande. Förlust mot Troja-Ljungby där man egentligen gav bort segern lite. Dagen efter kom bomben att huvudtränaren Lenny Eriksson lämnar laget. Vem som helst skulle kunna svaja men inte Lundberg. Han fortsätter sin defensiva stabilitet och har fortfarande inte noterats för något mål bakåt. Börjar bli läge för bettingpool snart, när händer det?.

Back – Niklas Svedberg, Borås HC

Det fanns definitivt andra backar som producerade mer den gångna veckan, däribland Alexander Molldén i Mörrum som fanns med i diskussionen länge. Till slut föll valet Borås gänglige back, Niklas Svedberg. Hans lag gjorde en resultmässigt medioker vecka. Trots att man mötte två topplag i from av KRIF och Tranås så noterade Svedberg veckan på plus och stod även för ett mål framåt. Ett av kriterierna för att hamna på den här listan handlar om hur pass viktig man är för det egna laget, och där färgar Svedberg in med råge. Det ska bli spännande att se var det tar vägen för den unge Svedberg.

Forward – Romans Semjonovs, Vimmerby

De tre första omgångarna var en mardröm för Vimmerby. Den gångna veckans två matcher har återställt hoppet om att Astrid Lindgrens grabbar är ett lag för övre halvan. En av de tydligast lysande stärnorna har utan något tvivel varit Roman Semjonovs. Med 1+4 den gångna veckan och totalt nio poäng på fem marcher så är Semjonovs nyckeln till ett framgångsrikt Vimmerby. Att Semjonovs gör poäng är vid vana vid. men hans spel utan puck har tagit stora steg i Vimmerby, hans +6 understryker det.

Forward – Markus Näslund, HC Dalen

Namnet förpliktar. Den gångna veckan har Näslund verkligen stått upp för namnets krav. Två viktiga mål mot Tranås i derbyt och tillsammans med Tholander visade man vägen i den matchen. +3, två mål, två vinster och ett gediget spel över hela banan, det skulle vem som helst nöja sig med.

Forward – Fredrik Strömgren, Nybro Vikings

Strömgren fanns med i snacket redan förra veckan men föll av någon anledning bort då. Kontinuitet är kanske de viktigaste ledordet som poängproducerande spelare och Strömgren kan räta på ryggen i det hänseendet. Jämtlands-sonen gör sin blott andra säsong som senior och matchar just nu superveteranen Marcus Paulsson poängmässigt (tillsammans med kollegan Sebastian Borg). Den gångna veckan stod han för avgörande målet i mötet med KRIF och levererade två poäng mot Hanhals i nollningen på hemmaplan.

Coach – Fredrik Johansson – Halmstad Hammers

13 raka säsonger i Hockeyettan, totalt 16. Bara det förpliktar. Det är kanske magstarkt att säga att 1-0 vinsten mot Troja inför över 4000 personer var en coachseger, men Johansson har fått något att hända med det här laget. Helt plötsligt har han fått truppen att tro på det här, att det är möjligt att nå Allettan. Det är egentligen bara mot Tranås man riktigt underpresterat, men i övrigt kan de besvisligen slå alla lag.

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Skrivit och följt Hockeyettan i över tio år, både som journalist och i olika roller i diverse klubbar i Hockeyettan, SHL och SDHL. Bevakar i synnerhet Tranås AIF. Hockeyettan Södra i allmänhet. Ansvarig utgivare för Hockey365.se. Tips, frågor? toni.lappalainen@hockey365.se

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mest lästa just nu

Kalmar HC:s stora överraskning

Hockeyettan Södra

Kalmar upp på Allettan-plats

Hockeyettan Södra

”Vi har en bra känsla”

Hockeyettan Östra

”Det var förkrossande”

Hockeyettan Södra

Spelbloggen: Piteå tar det här

Spelbloggen

Förre LHC-duon förstärker KRIF

Hockeyettan Södra

”Vi är ett topplag av en anledning”

Hockeyettan Västra

Lappalainen: ”Är det dags för poolspel i Norr?!”

Toni Lappalainen

Veckans lag #5 – Södra

Hockeyettan Södra

Veckans lag #5 – Västra

Hockeyettan Västra

Reklam

SAMARBETSPARTNER

Hockey365 på Facebook

Loading...

REKLAM

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Copyright © 2019 Hockey365.se

Connect
Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.