Connect with us

Prenumerera

Hockeyettan Västra

Veckans lag #4 – Västra

VECKANS LAG. Varje måndag plockar vi ut veckans lag. Ett lag för varje serie. I slutet av grundserien sätter vi ihop de spelarna som fått flest utmärkelser i Veckans lag och premierar spelarna och klubbarna de representerar på ett speciellt och fördelaktigt sätt.

Du som supporter kan också delta genom att varje vecka kommentera vilken/vilka spelare som saknas. Är motveringen tillräckligt stark premieras spelarna med poäng i vårt system och den spelare som fått flest poäng när vi summerar får titeln ”Höstens supporterspelare” och får ett pris precis som de övriga i ”Höstens veckans lag”.

Då var det dags för mig att göra premiär i uppdraget att utse veckans femma här på hockey365. En väldigt klurig uppgift måste jag säga då det finns otroligt många duktiga spelare att välja på. Men någon/några måste vara bäst på sin position under veckan som gick och här kommer mina val.

Målvakt

Viktor Andersson, Skövde IK

Inledde veckan i måndags med att till stor del på egen hand vinna Skaraborgsderbyt. Viktor radade upp högklassiga räddningar under matchen mot ett Bois som skapade klart mer än hemmalaget men bara lyckades överlista Viktor en gång. Som grädde på moset så räddade han dessutom fem av sex straffar under straffläggningen och fixade därmed två poäng till sitt lag. Denna insats följde han upp med ännu en stark insats när han hjälpte laget att besegra Borlänge i nästa toppmöte med 4-2 trots att motståndarna återigen skapade mest och bäst. Att han betyder mycket för laget underströks ytterligare idag när han fick vakta båsdörr istället för kassen. Laget föll då med Hugo Fagerblom i målet med 4-1 mot Grums.

Backar

Adam Thilander, Skövde IK

Det blir också en andra spelare från Skövde IK i veckans lag. Adam Thilander har inte direkt sprutat in poäng i veckans matcher, blott en assist, men han har ingjutit ett lugn i bakre ledet som Skövde saknat tidigare år. När de andra backarna börjar kasta pucken när de hamnar under press så gör Adam hela tiden något vettigt med den och ingjuter lugn i de bakre leden. Står rätt, dirigerar sina medspelare och är otroligt viktig i just att styra upp laget ute på isen.

Tobias Aronsson, Mariestad Bois

Som förstaårssenior brukar det ta tid att hitta rätt in i seniorspelet, speciellt för backar. Men det märker man inget av i fallet Tobias Aronsson. Med tolv poäng på nio matcher, varav åtta mål, så imponerar värvningen från Växjö Lakers storligen. Har så här långt 10-2 i plus minus-ligan och denna vecka bidrog han med ett mål och ett assist utöver ett rörligt och bra försvarsspel och fina förstapass.

Forwards

Pelle Hedlund, Grums IF

Grums är en stor överraskning så här långt och den kanske allra största orsaken till det så här långt stavas Pelle Hedlund. 22-åringen var bra redan förra säsongen, hans första seniorsäsong, men i år är han ännu vassare. Med sexton poäng, (nio mål och sju assists) så snittar han 1,6 poäng per match så här långt. Idag välte hans Grums formstarka Skövde sedan #20 svarat för tre mål i 4-1-segern, och i segern mot Kumla tidigare i veckan stod han för två mål när laget vann med 3-1. Snacka om att spela en avgörande roll!

Patrik Elfsberg, Borlänge HF

När man pratar om Borlänge så pratar man i stort sett bara om Markus ”Pajen” Persson. Och visst är han otroligt viktig för laget med uppemot 30 minuters istid under matcherna och en stor del av målen. Men i veckan lag så vill jag lyfta upp centern i hans formation Patrik Elfsberg som utöver att matchas med ”Pajen” i spel 5 mot 5 och powerplay dessutom får massor med speltid i boxplay. I dagens tuffa match mot Lindlöven så spelade han nästan två hela minuter i spel 3 mot 5 i slutet av matchen och inte bara fick ut puckarna, han checkade dessutom på egen hand fast pucken i anfallszon. En riktig krigare! Dessutom med tre assists i veckan.

Eddie Davidsson, Mariestad Bois

Eddie Davidsson är navet i Bois vassaste enhet. Som center mellan ynglingarna Jesper Lindén och Lucas Jidenius så får han full användning för sitt snabbtänkta huvud. Hans yttrar åker just nu bara och letar lägen med klubban i isen så förser han dom med puckar på bladet. Tre assists är hans facit i veckan, de flesta i powerplay där han måste vara en av ettans allra bästa spelare. Där har han varit vass under flera år, också i allsvenskan. Under denna säsong känner man också igen arbetskapaciteten som saknats från hans sida under ett par säsonger. Vinner mycket puck med hårt jobb och bra spelsinne.

Veckans coach

Joakim Lundholm, Eskilstuna Linden

Linden såg mer eller mindre avsågade ut i kampen om allettanplatsen, men med två riktigt starka segrar i veckan mot Nyköping (6-2 h) och Forshaga (4-3 b) så är man numer bara fyra poäng från en allettanplats. Lindentränaren Joakim Lundholm har gett laget struktur och självförtroende, segern mot Forshaga kom efter en stark vändning i den tredje perioden. 

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mest lästa just nu

Kalmar HC:s stora överraskning

Hockeyettan Södra

Kalmar upp på Allettan-plats

Hockeyettan Södra

”Vi har en bra känsla”

Hockeyettan Östra

”Det var förkrossande”

Hockeyettan Södra

Spelbloggen: Piteå tar det här

Spelbloggen

Förre LHC-duon förstärker KRIF

Hockeyettan Södra

”Vi är ett topplag av en anledning”

Hockeyettan Västra

Lappalainen: ”Är det dags för poolspel i Norr?!”

Toni Lappalainen

Veckans lag #5 – Södra

Hockeyettan Södra

Veckans lag #5 – Västra

Hockeyettan Västra

Reklam

SAMARBETSPARTNER

Hockey365 på Facebook

Loading...

REKLAM

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Copyright © 2019 Hockey365.se

Connect
Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.