Connect with us

Prenumerera

Hockeyettan Södra

Veckans lag #5 – Södra

VECKANS LAG. Varje måndag plockar vi ut veckans lag. Ett lag för varje serie. I slutet av grundserien sätter vi ihop de spelarna som fått flest utmärkelser i Veckans lag och premierar spelarna och klubbarna de representerar på ett speciellt och fördelaktigt sätt.

Du som supporter kan också delta genom att varje vecka kommentera vilken/vilka spelare som saknas. Är motveringen tillräckligt stark premieras spelarna med poäng i vårt system och den spelare som fått flest poäng när vi summerar får titeln ”Höstens supporterspelare” och får ett pris precis som de övriga i ”Höstens veckans lag”.

Målvakt – Wictor Ragnewall, Troja/Ljungby

Hans lagkompisar verkade ha en kväll i frånvarons tecken, men själv stod Ragnewall för en makalös insats, SHL-klass. Trots förlust och två insläppta mål tillhörde han en av matchens giganter. Fortsätter han på samma sätt kan Troja-publiken andas ut.

Back – Aelxander Molldén, Mörrum

Klassback rakt igenom och en vägvinnande spelare för sitt lag, det finns inte så mycket mer att önska av en spelare. 1+1 i matchen mot Hanhals, men åkte också på ett matchstraff i slutsekunderna.

Back – Oscar Carlsson, Vimmerby

Sju mål av Vimmerby-backen så här långt och hyperviktiga 1-1 mot Halmstad i går. Toppar backarnas målliga tillsammans med Mörrums Molldén. Betyder förmodligen mer än sin kollega i Mörrum för sitt lag.

Forward – Ivar Arnesson, Tranås

Det mesta tycks funka för Ivar Arnesson just nu. Han spelar med enorm fart, producerar poäng och offrar sig hänsynslöst för sitt lag. I lördagens match tappade man räkningen på antal täckta skott.

Forward – Viktor Lennartsson, Nybro

Lennartsson har haft en trög start på säsongen och inte alls producerat i takt med den speltid han fått. Nu börjar det lossna för honom och i det så viktiga derbyt mot Kalmar noterade han 1+1. Det kanske inte blir de 23 mål han gjorde i Kumla, eller ens de 13 han gjorde i Tranås, men kan han vara en del av den linan som avlastar Borg/Strömgren/Ilestedt så är mycket vunnet.

Forward – Markus Ruuskanen, Borås

Vilken debut det blev för Ruuskanen. Mot Tyringe noterade han två mål och visade vägen för sin nya klubb. Borås bör känna lite sorg över att det bara rör sig om ett korttidslån.

Coach – Karl Helmersson, Tranås

Återigen lyckas Helmersson resa sig på nio. Riktigt så illa kanske det inte var men när Troja kom besök i lördags så hade man tre femmor att tillgå. På något sätt lyckas han ingjuta mod och karaktär i gruppen för att slå serieledaren just då. Nya spelare är på väg in i takt med att truppen tunnats ut. Helmersson blir en fortsatt viktig figur i den transformationen.

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Skrivit och följt Hockeyettan i över tio år, både som journalist och i olika roller i diverse klubbar i Hockeyettan, SHL och SDHL. Bevakar i synnerhet Tranås AIF. Hockeyettan Södra i allmänhet. Ansvarig utgivare för Hockey365.se. Tips, frågor? toni.lappalainen@hockey365.se

2 Comments

2 Comments

 1. Roger ryck

  4 november, 2019 at 11:16 f m

  Tycker ju allt att nån av Krifs Notan eller basse borde tagit en plats, båda hade 3 poäng igår.

  • Toni Lappalainen

   4 november, 2019 at 11:18 f m

   Du har helt rätt, det var svårt att lämna dem utanför, men väldigt hårt konkurrens.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mest lästa just nu

Kalmar HC:s stora överraskning

Hockeyettan Södra

Kalmar upp på Allettan-plats

Hockeyettan Södra

”Vi har en bra känsla”

Hockeyettan Östra

”Det var förkrossande”

Hockeyettan Södra

Spelbloggen: Piteå tar det här

Spelbloggen

Förre LHC-duon förstärker KRIF

Hockeyettan Södra

”Vi är ett topplag av en anledning”

Hockeyettan Västra

Lappalainen: ”Är det dags för poolspel i Norr?!”

Toni Lappalainen

Veckans lag #5 – Västra

Hockeyettan Västra

Veckans lag #5 – Östra

Hockeyettan Östra

Reklam

SAMARBETSPARTNER

Hockey365 på Facebook

Loading...

REKLAM

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Copyright © 2019 Hockey365.se

Connect
Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.