Connect with us

Prenumerera

Hockeyettan Västra

”Vi är ett topplag av en anledning”

(Photo by: Jonathan Persson | Swe Press Photo)

Tillsammans med Jesper Norbäck har Pelle Hedlund varit sylvassa för sitt Grums den här säsongen. Från att ha varit ett lag som ingen trodde hade chans på Allettan är det mer eller mindre osannolikt att de inte går dit. Pelle Hedlund leder poängligan och är en av föregrundsgestalterna i detta Grums.

Hockeyettan är, och har länge varit, en liga där man har möjlighet att stärka sitt varumärke som spelare. Det finns otaliga exempel på spelare som gått den vägen till vidare framgång. Färjestads Linus Johansson kan räknas in i den kategorin som via Olofström, då i Hockeyettan, fick sitt riktiga genombrott och som i dagarna gör debut i det ädlaste vi har – Tre Kronor.

En spelare som mycket väl kan vara på väg att gå samma öde till mötes är ett av säsongens stora utropstecken – Pelle Hedlund i Grums. Just nu toppar han poängligan i den västra serien före namn som Max Lalander, Markus Persson, Conny Strömberg och Alexander Kovalonok.

Pelle Hedlund är på inget sätt ett nytt namn på Hockeyettan-himlen utan har varit bra under flera säsonger. Man kan backa så långt tillbaka som till tiden i J20 SuperElit med Karlskrona och Färjestad för att se den progressiva utveckling ha haft. Just i år har han tagit ett spektakulärt steg i sin utveckling och mycket tyder på den personliga mognaden och på kontinuitet.

– Det stora skillnanden är väl kanske att jag tar mycket mer ansvar ute på isen. Jag tar tag i pucken när det går lite trögare för laget. Jag känner mig mer som en ledare i laget. Sen har jag spelat regelbundet med Jesper Norbäck som jag tycker är väldigt bra, det har fungerat väldigt bra för oss och det är en stor faktor, säger han.

”Bättre skott än jag har”

Just kombinationen Hedlund/Norbäck har varit skrämmande bra den här säsongen. Hedlund har tillsammans med Norbäck noterat 19 mål och 40 poäng, det är nästan hälften av vad laget presterat målmässigt under säsongen.

– Vi är två skickliga spelare och vi vet var vi har varandra. Vi tänker nog ganska lika och är ganska spelskickliga. Vi har gjort ganska jämnt med mål men Norbäck har ju ett bättre skott än vad jag har, säger han.

Pelle Hedlund och Jesper Norbäck är utan tvekan två viktiga pjäser i det Grums som tar Hockeyettan med storm, men det är inte bara de som tagit steg i rätt riktning. Hela klubben vandrar på en succéartad väg just nu, en förändring som Pelle Hedlund märker tydligt.

– Ja, det märker man väldigt tydligt. När jag kom hit första året när vi hade gått upp kanske man inte gjorde det, men nu är allt mycket proffsigare. Vi är ett topplag av en anledning. Just nu känns allt väldigt bra, säger han.

Vad är nyckeln bakom Grums framgång i år?

– Det låter kanske klyschigt men alla kommer hit och vill bli bättre. Vi är alla ganska unga och utvecklingsbara här, vi har ett hopp om att kunna leva på hockeyn och det kanske är en bra morot för oss. Vi vet att vi är ett topplag och får kanske lite hybris ibland men vi försöker att inte sväva iväg så mycket. Det kämpoar med varje dag, att fortsätta vara ödmjuka inför varje uppgift. Vi vet att det är mycket jobb kvar innan vi är i en alletta, säger han.

En oundviklig nyckel i ett topplag är ett ledarskap passar gruppen som ska göra ”det”. I Erik Koskela har Grums hittat precis rätt menar Hedlund.

– Han finns där och är jättelätt att prata med. Han har väldigt mycket tålamod med oss för att han vet att vi är ett ungt lag. Vi kan sväva iväg ibland och då är det inte som att han skäller ut oss, jag tror att hans tålamod med oss är väldigt bra. Då vågar man ta mer risker, spela med mindre marginaler. Det är superskönt när man vet att man inte blir petad för att man inte lyckas varje gång. Det är klart att man kan få en utskällning ibalnd men det är skönt att man vet sin plats, säger han.

Härnäst väntar Eskisltuna Linden redan i morgon, onsdag. En bortamatch som kan bli en obehaglig överraskning om man åker dit med en uns av underskattning. Linden, som förlorade med uddamålet senast mot Mariestad, är ett nytt lag jämfört med förra gången lagen möttes. Den gången vann man med 3-1 hemma i Grums och Pelle Hedlund stod för två av målen.

– Jag tror att det blir en väldigt tuff match. De har fått in nya spelare och har spelat väldigt jämnt med alla lag. Sen är det bortaplan så det kommer bli en supertuffmatch för oss. Förhoppningsvis ska vi kunna ta tre poäng där så har vi 14 poäng ner till Forshaga som vi möter på lördag, säger han.

Är huvudet redan där litegrann?

– Ja, det är klart man tänker på den. Det är de roligaste matcherna, åtminstone på hösten, men vi ska ta ett steg i taget och fokusra på Linden först. Vi ska göra jobbet i morgon och sen får gå in på lördagen sen, men man är väldigt taggad inför lördag, säger han och skrattar.

Vad betyder matcherna mot Forshaga?

– Sjukt mycket. Man längtar efter de matcherna så man häckla lite, men nu förlorade Forshaga senast så man får ta det lite lugnt, avslutar han.

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Skrivit och följt Hockeyettan i över tio år, både som journalist och i olika roller i diverse klubbar i Hockeyettan, SHL och SDHL. Bevakar i synnerhet Tranås AIF. Hockeyettan Södra i allmänhet. Ansvarig utgivare för Hockey365.se. Tips, frågor? toni.lappalainen@hockey365.se

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mest lästa just nu

Kalmar HC:s stora överraskning

Hockeyettan Södra

Kalmar upp på Allettan-plats

Hockeyettan Södra

”Vi har en bra känsla”

Hockeyettan Östra

”Det var förkrossande”

Hockeyettan Södra

Spelbloggen: Piteå tar det här

Spelbloggen

Förre LHC-duon förstärker KRIF

Hockeyettan Södra

Lappalainen: ”Är det dags för poolspel i Norr?!”

Toni Lappalainen

Veckans lag #5 – Södra

Hockeyettan Södra

Veckans lag #5 – Västra

Hockeyettan Västra

Veckans lag #5 – Östra

Hockeyettan Östra

Reklam

SAMARBETSPARTNER

Hockey365 på Facebook

Loading...

REKLAM

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Copyright © 2019 Hockey365.se

Connect
Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.