Connect with us

Prenumerera

Hockeyettan Södra

Vimmerbys poängkung inför kvällens möte med Troja

Foto: ©Erik HELLQUIST I

Vimmerby hade en riktigt bra fjolårssäsong där man vann den södra grundserien och kom fyra i allettan. I playoffet gick man sedan hela vägen till playoff 3 där man still slut föll i en stenhård drabbning med uddamålet i den avgörande matchen mot Kristianstad. Ett Kristianstad som senare gick hela vägen till allsvenskan.  Till denna säsong så tappade man flera tunga pjäser som Hampus Harlestam, Pontus Näsén, Ludvig Jardeskog och Måns Carlsson, men man har också fått in några vassa spelare som Pierre Gustafsson, Henrik Eriksson och Roman Semjonov.

©Erik HELLQUIST Ishockey Tranås AIF, Roman Semjonovs – Säsongen 2018/19

Roman Semjonov gjorde redan som 18-åring 32 poäng i hockeyettan och fick också spela i det lettiska juniorlandslaget. Sedan dess har han gjort flera poängstarka säsonger i hockeyettan, framför allt i moderklubben Arboga, men han har kanske inte fått det där riktiga genombrottet. Kanske det kommer i år? För en lika bra säsongsupptakt som i år har han i alla fall aldrig haft. I den starka södra ettan har han ökat sitt poängsnitt rejält och just nu snittar han 1,63 poäng per match och leder med det den interna poängligan i Vimmerby med hela fem poäng! Lägger man därtill att han har klart bäst plus/minus i laget med plus sju efter åtta matcher så förstår man att han är viktig för laget. För egen del så är han dock inte helt nöjd med säsongsinledningen:

Jag har fått bra utdelning så här långt men jag har några växlar till i mig känner jag. Jag kan lyfta mig i själva spelet och inte spela bort lägena utan ta tillvara dom bättre, menar han självkritiskt.

Han trivs annars utmärkt i staden och framför allt är han förvånad över att det snackas så mycket hockey på jobbet. Roman jobbar som idrotts- och bildlärare på en skola.

Kollegorna har stenkoll på laget och hur vi sköter oss, så det blir hockeysnack hela tiden så fort man har rast. Jag trivs bra både på jobbet och med boende.

Laget har dock inte riktigt fått den säsongsupptakt som man hoppats på. Man inledde med tre raka förluster men sedan dess har man fått lite bättre poängutdelning.

Vi har spelat bättre på slutet och har vunnit fyra av fem matcher det sista. Senast mot Mörrum gjorde vi en riktigt bra insats framför allt defensivt då vi höll nollan, så nu får Rydén (målvakten) bjuda på tårta, hehe! Det är annars defensivt vi har tappat lite inledningsvis. Det blir viktigt att vinna också kväll för att hänga på i kampen om allettan.

Det lär bli en tuff uppgift då laget ikväll tar sig an starka Troja Ljungby , ett lag som vid seger tar sig upp som serieledare. Samtidigt har faktiskt Vimmerby sex raka segrar mot Troja, så man är ett riktigt bogeyteam för Ljungbylaget.

Det ska bli roligt, jag har aldrig mött Troja tidigare.  Vi har inte snackat något om matchen än så jag vet inte riktigt vad som väntar men det kommer väl vid kvart i fem då vi har matchgenomgången. Horsky brukar ha videogenomgång så allting är tydligt inför match, så vi lär ha koll när matchen startar.

För efter den tröga säsongsinledningen så gjorde klubbledningen en förändring på tränarsidan. Jönssonlige-legendaren Peter Nordström fick sparken och tillbaka kom istället förra säsongens succétränare Phil Horsky. Något som inneburit en del förändringar om man får tro Roman Semjonov.

-Det har blivit mer strukturerat nu. Vi har som sagt var haft problem med försvarsspelet och det har varit hans fokus nu under hela första veckan, var vi ska vara och vad alla ska göra när vi försvarar oss i egen zon. Att vi ser till att målvakterna får bra hjälp också.  Att Horsky kom in har inneburit att några fått en nytändning och andra kanske tvärtom som det brukar vara när det blir tränarbyte. Jag har varit med om det tidigare, det brukar innebära en boost för laget.  Vi fick en bra start i alla fall i och med segern mot Mörrum, vi höll som sagt var nollan, även om vi önskade kanske att få lite mer utdelning framåt.

Just nu ligger laget på en niondeplats med sex poäng upp till allettanstrecket men då har man också tre matcher färre spelade än Tranås som ligger på den åtråvärda femteplatsen.

Jag tror vi fixar allettanplatsen till slut, tror vi bara på det så fixar vi det. Vi har en stark moral och vilja, det kommer att avgöra till vår fördel, avslutar Vimmerbys poängkung.

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mest lästa just nu

Kalmar HC:s stora överraskning

Hockeyettan Södra

Kalmar upp på Allettan-plats

Hockeyettan Södra

”Vi har en bra känsla”

Hockeyettan Östra

”Det var förkrossande”

Hockeyettan Södra

Spelbloggen: Piteå tar det här

Spelbloggen

Förre LHC-duon förstärker KRIF

Hockeyettan Södra

”Vi är ett topplag av en anledning”

Hockeyettan Västra

Lappalainen: ”Är det dags för poolspel i Norr?!”

Toni Lappalainen

Veckans lag #5 – Södra

Hockeyettan Södra

Veckans lag #5 – Västra

Hockeyettan Västra

Reklam

SAMARBETSPARTNER

Hockey365 på Facebook

Loading...

REKLAM

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Copyright © 2019 Hockey365.se

Connect
Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.