Connect with us

Prenumerera

Hockeyettan Södra

Wengdahl: ”Alla är redo att göra skitjobbet”

Robin Wengdahl är redo. | Fototjänst i Kalmar

Nybro Vikings har gått otroligt bra efter premiärförlusten och nyckeln är utan tvekan laget före jaget. Nybro har alla komponeneter för att var allt annatän en dagslända. En spelare som exemplifierar just lagandan är utan tvekan Robin Wengdahl.

Wengdahl & Company har hittills den här säsongen visat att man är ett bättre lag än vad man visade upp ifjol. En av nycklarna är utan tvekan att man hittat trygg grund att stå på. Man vet var man har sin tränare, sitt grundspel och man verkar trivas ihop. Nyckeln emellertid är som alltid lika tråkig för publiken, men också den nödvändigaste delen för att kunna vinna hockeymatcher.

– Vi har framför allt hittat rätt mer och mer i vårt försvarsspel, vi har blivit svåra att skapa chanser på. Det är väl där vi har börjat, i den änden. Jag tycker väl att vi har mer att ge offensivt, nu börjar fler och fler att komma igång. Vi har haft en kedja som levererat för oss och det får dem grna fortsätta göra men vi behöver ha igångfler om vi ska bli riktigt farliga, säger den rutinerade centern.

Tydligt grundspel

Det finns som sagt skillnander från förra säsongen. En av de allra största skillnaderna är utan tvekan lagets förhållningssätt till sitt eget grundspel, något som man hittat sin identitet och trygghet i.

– Ja, jag känner så med. Personligen känner jag så, vi har en tydlighet. Vi har tydliga ramar och tydliga riktlinjer, och det är så vi ska spela och det är så vi spelar i alla situationer. Det jobbar vi med dagligen och då blir någonstans så oavsett vad man har för dag, bra eller dålig. Vi har ett grundspel som vi kan luta oss emot och då kan man lyckas vinna dem matcherna också. Det känns som om vi satt grunden och vet hur vi vill spela nedifrån och vi i laget tror på det spelsättet också, säger han.

Sedan junioråren är inte Wengdahl direkt känd som en poängspelare men faktum är att han har ett högre poängsnitt i år än haft de senaste åren.

– Äh, det är tidigt på säsongen. Jag är inte känd för att göra mest poäng och har väl inte det kravet på mig heller att jag ska leda poängligan. Sen så vill jag vara med och bidra och skapa poäng och mål, men jag jobbar hårt på det dagligen. Jag hade någon säsong för tre år sen då det ramlade in lite mål så jag vet att jag har det i mig, säger han.

Mindset

Robin Wengdahl kaske inte skriker poäng men han bidrar varje säsong med viktiga såadana. Från sidan skulle man vilja säga att han påminner om hockeyns svar på Håkan Mild, en spelare som först och främst gör det hårda jobbet som inte är så glamoröst, men så har det förstås inte alltid varit. Så genom åren har inställning och laglojalitet förändrats, eller?

– Ja, men det tror jag väl att det gör. Tittar man på juniortiden så var jag en väldigt produktiv spelare och då var det spelet handlade om. Man skulle bara göra poäng och ligga högt upp i poängligan. Sen när man kom in seniorhockeyn så förtod man att det inte bara är det allt handlar om. Alla kan inte åka upp och göra två, tre mål eller poäng i varje match utan det krävs att man gör jobbet. Jag tycker vi som lag har det i år, att alla är redo att göra skitjobbet men sen kommer det alltid bli någon som gör mer mel, någon har med tid i powerplay, någon har med tid i boxplay. Det är ju det som är så viktigt att man ska få ett vinnande lag, att alla får göra det man är bäst på, säger han.

Ikväll väntar Tranås. Ett topplag men som haft det kramaktigt på bortaplan, men Wengdahl vill inte dra några större växlar av det.

– Vi har mött Tranås i två träningsmatcher och det ska man inte gå för mycket på, men det känns som att man har lite koll på Tranås spelar i alla fall. Vi har en klar bild på hur vi ska möta upp deras spel. Vi har vår’ game plan’ klar, sen är det ett väldigt bra lag och jag tror att det kommer bli en väldigt bra match, avslutar Wengdahl.

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Skrivit och följt Hockeyettan i över tio år, både som journalist och i olika roller i diverse klubbar i Hockeyettan, SHL och SDHL. Bevakar i synnerhet Tranås AIF. Hockeyettan Södra i allmänhet. Ansvarig utgivare för Hockey365.se. Tips, frågor? toni.lappalainen@hockey365.se

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mest lästa just nu

Kalmar HC:s stora överraskning

Hockeyettan Södra

Kalmar upp på Allettan-plats

Hockeyettan Södra

”Vi har en bra känsla”

Hockeyettan Östra

”Det var förkrossande”

Hockeyettan Södra

Spelbloggen: Piteå tar det här

Spelbloggen

Förre LHC-duon förstärker KRIF

Hockeyettan Södra

”Vi är ett topplag av en anledning”

Hockeyettan Västra

Lappalainen: ”Är det dags för poolspel i Norr?!”

Toni Lappalainen

Veckans lag #5 – Södra

Hockeyettan Södra

Veckans lag #5 – Västra

Hockeyettan Västra

Reklam

SAMARBETSPARTNER

Hockey365 på Facebook

Loading...

REKLAM

Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.

Copyright © 2019 Hockey365.se

Connect
Skaffa vårt nyhetsbrev

Missa inget från sajten och missa heller inte chansen att vara med i våra tävlingar om biljetter och andra spännande priser.